GEN İlaç’ın ve ATP’nin halka arzdan beklentileri

Yazan:

Bloomberg HT’ye konuk olan GEN İlaç İdare Heyeti Lideri Abidin Gülmüş ve ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, şirketlerin halka arz sürecini ve yatırım planlarını kıymetlendirdi.

En büyük amacımız 3 yılda üretimin yüzde 70’ini ihraç etmek

GEN İlaç İdare Şurası Lideri Abidin Gülmüş, GEN İlaç’ın halka arz için SPK’ya başvurması hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Gülmüş, pandemi sürecinde şirketin bilançosuna ait yaptığı açıklamada, Gen İlaç’ın 2020 yılını 242 milyon TL ile kapattığını, bir evvelki yılla kıyasladığımızda yüzde 10’luk bir artış sağladığını söyledi. “Elimizdeki 3 aylık sonuçlara baktığımızda 2021 yılı için de birebir trendi koruyacağımızı görebiliyoruz.” diyen Gülmüş, şirketin 5 yıllık planının çift haneli büyüme üzerine planlandığını lisana getirdi.

Şu ana kadar, şirket olarak yüzde 75’i özkaynakla 52 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Gülmüş, Türkiye’de 34, Azerbaycan’da 22, Kazakistan’da 6 ilaç ruhsatı aldıklarını kaydetti. Gülmüş, Gen İlaç’ın büyüme amaçları hakkında yaptığı açıklamada, gayelerinin 3 yılda üretimin yüzde 70’ini ihraç etmek olduğunu söyledi.

“Asıl gerçek büyüme sayılarını 2022 yılında bekliyoruz”

Bloomberg HT’ye konuk olan ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, ATP Bilgisayarın halka arzdan elde edeceği geliri nasıl kullanacağına ait açıklamalarda bulundu.

SPK tarafından halka arz başvurusu kabul edilen ATP Bilgisayar, 27-28 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Tamamı sermaye artırımı yoluyla yapılacak halka arzda 7,5 milyon TL nominal bedelli 7,5 milyon hisse halka arz edilecek.

ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, şirketin halka arz etmesinin kurumsal ve marka bilinirliğine büyük katkı sağlayacağını söyledi. “Net karımız 2020’de yüzde 51, FAVÖK marjımız yüzde 40’ın üzerinde büyüdü.” diyen Cinali, asıl gerçek büyüme sayılarını 2022 yılında beklediklerini açıkladı.

Cinali değerlendirmesinde, şirketin süratli servis restoranlarını yöneten tahliller ürettiğini ve Fintech konusunda da teşebbüsleri olduğunun alını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir