Genel sağlık sigortası borcu olanlar, son gün 2 Nisan!

Yazan:

Okulunu yen bitirmiş ancak iş bulamamış, çalışmadığı için prim borcu çıkartılan gençler için son dakika! Borçlarınız silinecek, primleriniz güncellenecek.

Okulunu yen bitirmiş ancak iş bulamamış, çalışmadığı için prim borcu çıkartılan gençler için son dakika! Borçlarınız silinecek, primleriniz güncellenecek.

Geçmişten gelen genel sağlık sigortalarından prim borcu olanlar, borçları yapılandırma ve gelir testi yaptırmaları için son gün 2 Nisan! Türkiye’de ikamet eden herkes 2012’den itibaren genel sağlık sistemi şemsiyesi altına alınmıştı. Böylece sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız için sistem devreye sokuldu ve sağlık hizmeti tahsis edilmişti. O yıldan bu yana sistemde yaşanan bazı sıkıntılar haricinde, aşama aşama ilerleyerek bugünlere kadar geldi.

Ancak sistemin dezavantajı, özellikle okulunu yeni bitirmiş ancak iş bulamamış gençler açısından yüksek borçlar ortaya çıkarmasıydı. Bunu engellemek için ara ara düzenlemeler yapılarak borçlar silindi, yapılandırıldı. Yeni mezun olan gençler için 2 yıllık devlet katkısı da getirilip vatandaşın sorunu çözüldü. Yüksek miktarlarda sağlık sigortası prim borcu olanlar için, borçlar yapılandırılarak 53 lira seviyesine indirildi.

2 NİSAN TARİHİ SON!

Gelir testine hiç başvurmamışlar için genel sağlık sigorta prim borçlarını yapılandırma tarihi 2 Nisan olarak belirlendi. Hemen gelir testine müracaat etmeleri ve gelir testi sonucunda borçlarını sildirmeleri mümkün kılındı.

Daha önce kendilerine borç çıkartılan vatandaşlar için hem faizler silinmiş hem de borçlar asgari düzeye indirilmişti.30 Nisan tarihinden önce çıkartılan borçlarınızı 2 Nisan’dan önce yapılandırmanız veya sildirmeniz gerekiyor, aksi takdirde gecikme cezası ve gecikme zammı tahakkuk edecek. Sakın atlamayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir