İnternet Üzerinden E-SGK Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Yazan:

İnternet üzerinden kurumsal işlemlerin yapılıyor olması son yıllarda oldukça yaygınlaştı. İnternetin kolaylığına, güvenliğinin de artırılmış olması eklenince, pek çok işlem için uzun süren, hem enerji hem de vakit kaybına yol açan prosedürler ile uğraşmak ortadan kalkıyor.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), online işlemler listesine bir yenisi ekleyerek e borç sorgulama ile birlikte e-sgk borcu yoktur yazısı alma linkini de eklemiştir. Sicilinizin incelenmesi ve borcunuzun olmadığına dair bilgi sistemin alt yapısından temin edilmektedir.

Borcunuzun olmadığını içeren yazı sisteme yüklendikten sonra çıktısını alarak resmi işlemlerde kullanabilirsiniz. Sıra beklemeden, kuruma gitmeden, kolaylıkla SGK’dan borcunuzun olmadığını içeren yazıyı çok kısa bir sürede kolaylıkla temin edebilirsiniz.

SGK Borcu Yoktur Yazısını Kimler Nasıl Alabilir?

İşverenlerin çalışanlarının sigortalarını düzenli yatırmaları ve bu alanda geçmişe yönelik bir borçlarının olmaması ticari hayatlarının sorunsuz devamlılığı için elzemdir. İşverenler bazı işlerinin devamlılığı için SGK’dan borcu yoktur yazısı almak zorundadırlar.

Yazıyı almak için her seferinde kuruma gitmek, sıra beklemek ve yazının çıkması, imzalanması aşamalarını beklemek yerine SGK’nın resmi sayfası üzerinden sisteme giriş yaparak sgk borcu yoktur dilekçesi internet sayfası üzerindeki formun doldurulması ile kolayca yapılabilecektir.

İşverenler veya gerçek kişiler, SGK’nın online işlemler menüsünü kullanabilmek için bir kez aktivasyon yaptırdıktan sonra sistem üzerindeki başvuru formlarını ve dilekçeleri doldurabilir, sonuçların çıktısını alarak gerekli yerlerde kullanabilir.

SGK Borcu Yoktur Linkinin Kullanılması

SGK’nın online işlemler menüsünün altında yer alan sgk e borcu yoktur alma linki, sisteme giriş yapılmasının ardından aktif hale gelmektedir. Tüzel ve gerçek kişilerin sisteme giriş yapma yetkileri bulunmaktadır.

Sisteme giriş için, aktivasyon sırasında belirlediğiniz kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi kısımlarını doldurduktan sonra gerçek kişiler için kimlik bilgilerinin istendiği, tüzel kişiler için tüzel kişiliğin bilgilerinin istendiği yeni bir ekran açılmaktadır.

Açılan ekranlara gerekli bilgileri doğru bir şekilde yazıp, doğruluğunu kontrol ettikten sonra bilgilerinizin kontrolü sağlanmaktadır. Sistem taramasının ardından borcunuz yok ise borcunuzun olmadığına dair yazı sisteme yüklenmektedir. Yüklenen yazı dijital ortamda saklanabileceği gibi çıktısı alınarak da kullanılabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir