Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır ?

Yazan:

Kredi kartlarını gerektiğinden fazla şekilde kullanan kişiler borçlarını artırmaktadırlar. Bunun neticesinde kredi kartları bloke oluyor. Eğer siz de kredi kartınızın blokesini nasıl kaldırabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız işte ipuçları…

Kredi kartları, sunduğu kolaylıklar yanında onları bilinçsiz kullanım sonucunda oluşan zararlara da sebebiyet verebilmektedirler. Kredi kartlarını gerektiğinden fazla şekilde kullanan kişiler borçlarını artırmaktadırlar. Bunun neticesinde kredi kartları bloke oluyor. Eğer siz de kredi kartınızın blokesini nasıl kaldırabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız işte ipuçları…

Bankalar Kredi Kartına Ne Zaman Bloke Koyarlar?

Kredi kartları, sonradan ödemeli şekilde kişilerin önce kartlarındaki limite bağlı olarak harcama yaptıkları daha sonra da bunu taksit veya belirlenen tutarlarda ödemesiyle kullanılan kartlardır. Sistem bu şekilde çalışsa da kartlara bloke koyulması yaygın bir durumdur. Bunun herkesin takdir edeceği üzere ana sebebi, ödemelerinizin zamanındave düzenli olmamasıdır.

 

Bankaların kredi kartını kullandıktan sonra ödemesi gereken miktarı zamanında ödemeyen veya hiçbir şekilde şekilde ödemeyen kişilere uyguladığı bir yaptırım da o kişilerin kredi kartlarını kullanıma kapatmak ve işlem blokesi koymaktır. Kredi kartları işlem blokesi, kredi kartı kullanan banka müşterisinin kredi kartıyla harcama yapmasını veya kredi kartından nakit avans çekmesini engelleyen bir işlemdir. Bu işlemin sebebi kredi kartında harcama yapıp ödeyemeyen kişilerin daha fazla zarara uğramalarını engellemek ve aynı zamanda bankanın da maddi olarak bu durumda olumsuz etkilenmesinin önüne geçmektir. Fakat bu işlem blokesini kaldırmak zor olmayan bir işlemdir.

 

Kredi Kartı Blokesini Kaldırmak İçin Ne Yapmalıyım ?
 

Eğer kredi kartı kullanan biriyseniz ve kredi kartı kullanımı neticesinde oluşan ödemeyi zamanında gerçekleştirememiş veya hiç gerçekleştirmediyseniz, bankanız kartınıza işlem blokesi koyarak kartınızla işlem yapmanıza mani olabilir. Bu sorunu yaşayan kredi kartı kullanınıcı kartından para çekemeyeceği gibi kartıyla alışveriş yapması ve para transferi yapması da mümkün değildir. Eğer kredi kartının eskiden olduğu şekliyle sorunsuz işlem yapması bekleniyorsa, yapılması gereken şey kredi kartı kullanan kişinin kredi kartının aylık ektresini ödemek olacaktır. Banka ödemeyi yaptığınız takdirde işlem blokesini kaldırır ve kartınızı kullanıma açar. Aynı zamanda bu ödemeyle kredi notunuzun düşmesini de engellemiş olursunuz. Kredi kartı kullanan vatandaşlarımızdan iseniz bu yolu kullanarak kredi kartı blokesini kaldırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir