Kredi Kartı İle Kripto Para Nasıl Alınır?

Yazan:
PARIS, FRANCE - FEBRUARY 16: In this photo illustration, a visual representation of digital cryptocurrencies, Bitcoin, Ripple, Ethernum, Dash, Monero and Litecoin is displayed on February 16, 2018 in Paris, France. Digital cryptocurrencies have seen unprecedented growth in 2017, despite remaining extremely volatile. (Photo Illustration by Chesnot/Getty Images)

Yeni nesil yatırım trendi olan kripto paralar, geniş bir yatırımcı kitlesine hitap ediyor. Yüksek getiri potansiyeli, blokzinciri ile gelen yenilikçi teknolojiler kripto paralara ilgiyi artırmakta. Genel market büyüklüğü 2 trilyon dolara yakın olan kripto paralarda Bitcoin, gerek 750 milyar dolarlık piyasa değeri gerek de işlem hacmi ile ilk sırada yer alıyor. Borsalar üzerinden işlem yapan birçok kişinin araştırdığı konuların başında ise, kredi kartı ile Bitcoin alma geliyor. Bitcoin borsalarında, kripto para para yatırma ya da havale/EFT yapma seçenekleri yer alsa da, tüm borsalar kredi kartı ile işlem kabul etmiyor. Kullanım kolaylığı sunan kredi kartı ile kripto para satın almanın birçok avantajı var ve bazı borsalarda bu seçenek aktif.

Kredi Kartı İle Kripto Alınır mı?

Kredi kartı, internet alışverişlerinde ve finans işlemlerinde en çok kullanılan araçlardan biri. Kripto para borsalarında da kredi kartı ile kripto para almak mümkün olabiliyor. Banka kartının ya da diğer ödeme seçeneklerinin sunduğu özelliklere göre, çok daha pratik bir şekilde işlem yapma şansı sunan kredi kartlarının en iyi yanı, anlık yatırım fırsatlarını kaçırmamak. Buna ek olarak online alışverişlere entegre edilmiş kredi kartının ödemelerini taksitlendirme ile yönetebilmek de fırsatlar içinde. Kripto para yatırımcıları, genel olarak blokzinciri ve kripto para projelerine inanan, uzun vadeli değer yatırımcılardır. Kripto para satın almak için kredi kartı ile işlem yapmak da oldukça yaygın. Hem dünyada hem de Türkiye’de birçok yatırımcı, düzenli kripto para alımlarında kredi kartını kullanıyor ve kart borcunu hesap kesim tarihinden sonra ödüyor.

Kredi Kartı İle Kripto Para Almak Mantıklı mı?

Kripto para satın almak, yüksek getiri potansiyeli ve ekosistemin hızlı gelişimi ile birçok kişinin tercihi. Kredi kartı ile Bitcoin ve diğer kripto paraları almaksa, online finansal işlemlerde kredi kartının yarattığı avantajlar nedeniyle ön plana çıkıyor. Peki kredi kartı ile kripto para satın alınır mı? Harcamaların yönetimini daha kolay bir şekilde yapmayı sağlayan kredi kartları ile kripto para satın almanın avantajları şöyle sıralanabilir:

  • Banka kartlarında bakiye olmadığında, kredi kartlarını kullanmak anlık fırsatları değerlendirmeyi sağlar.
  • Bankaların kampanyaları doğrultusunda, kredi kartı ile yapılan satın alımlarda taksitlendirme ya da ödeme erteleme mümkün olur.
  • Kredi kartı ile işlem, güvenli ve hızlıdır.
  • Kripto para yatırımında gerek duyulduğunda, limit artırma gibi işlemlerle fonlama sağlanabilir.

Kredi kartı ile kripto para almak KuCoin gibi kredi kartı ile bitcoin alımına izin veren kripto para borsalarında oldukça basittir.

Kredi Kartı Geçen Kripto Para Borsası

Kredi kartı ile Bitcoin, Ethereum ve diğer önemli kripto paraları satın almak ciddi avantajlar sunsa da, her borsada bu mümkün değil. Türkiye’de kredi kartı ile kripto para satın alınabilecek borsalar içinde Kucoin ilk başta gelenlerden. 2017 yılından bu yana hizmet veren borsa, dünyada her 4 yatırımcıdan 1’inin tercih ettiği platformlardan. Mastercard ya da Visa gibi kredi kartlarını güvenli ve pratik bir şekilde kullanmanın mümkün olduğu platform, Türk yatırımcılara kredi kartı işlemi olanağı tanıyor. Anlık onaylanan kredi kartı ile yatırım işlemlerinde, Kucoin çok cüzi bir oranda komisyon alıyor.

Kucoin Kripto Para Borsası

Her gün milyarlarca dolarlık işlem hacminin olduğu Kucoin, dünyanın en büyük borsaları içinde yer alıyor. 500’ün üzerinde kripto paranın, 900’den fazla işlem çiftinde listelendiği platformda geniş yatırım olanakları yer alıyor. Web site ya da mobil uygulama üzerinden spot işlemler, 100 kaldıraca kadar vadeli işlemler, pasif gelir şansı sunan stake işlemleri ve diğer kripto para yatırım modelleri sunuluyor. Türkiye’de kredi kartı ile kripto para satın alma olanağı sunan borsalar içinde yer almasıyla öne çıkan Kucoin, kripto para yatırımlarını yönetmek için doğru adresler içinde yer alıyor. Varlıkların sigorta ile korunduğu borsa, en güvenilir küresel kripto para platformlarından biri.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir