Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar

Yazan:

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından kişilerin kredi risk raporları tutulmaktadır. Bu raporlar aracılığıyla sorgulama yapılarak kredi puanı rahatlıkla öğrenilebilmektedir.KKB tarafından tutulan raporlara göre kredi puanı 800 ile 1100 arasında olan kişiler az riskli grupta yer almaktadır.

Az riskli grupta yer alanlar çeşitli teminatlar ve evraklarla kredi alma imkanına sahip olmaktadır. KKB notu 500 ile 800 arasında  olan kişiler sicili bozuk olan kişiler olup, kredi çekmeleri epey zor olmaktadır.  

Kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar bulunmaktadır. Bu bankalar aracılığıyla sicili bozuk olan kişiler kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyerek veya yapılandırarak tekrar kredi çekme imkanına sahip olmaktadır. Kredi notu düşük olan kişiler kefil veya ipotek yöntemi sayesinde rahatlıkla kredi çekmek imkanına sahip olmaktadır.

Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Sicili bozuk olana kredi veren bankalar arasında Odeabank, Denizbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Akbank bulunmaktadır. Sicili bozuk olan kişilere kredi veren bankalar müşterilerinde bazı şartlar aramaktadır.  Bankaların pek çoğu sicili bozuk olan müşterilerine kredi vermek için kefil şartı aramaktadır. Kefil gösteremeyen kişiler taşınmaz bir malını ipotek göstererek kredi çekme imkanına sahip olmaktadır. 

Bozuk sicile kredi çekmek isteyen müşteriler banka şubelerine girerek başvuru yapmalı ve kredi ile ilgili aranan şartları detaylı bir şekilde öğrenmelidir. Sicili bozuk olan müşterilerin internet veya telefon bankacılığını kullanarak kredi başvurusu yapmaları halinde sonucun olumsuz olacağı unutulmamalıdır.

Sicili Bozuk Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir?

Kredi sorgulaması sonrasında kredi notu düşük çıkan banka müşterilerinin bozuk sicile sahip olduğu gözlemlenmektedir. Kredi ve kredi kartı taksitlerini düzenli ödemeyen banka müşterileri hakkında takip başlamakta ve icralık bir durum ortaya çıkmaktadır. Tüm bu durumlar nedeniyle kişilerin sicillerinin bozulduğu gözlemlenmektedir.

bozuk olan kişilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına bankalar kredi imkanı sunmaktadır. Sicili bozuk olan müşterilerden yeni işe girenler, gelirleri artanlar veya ödeme gücünü tekrar kazananlar daha çok kredi çekme imkanına sahip olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir