KuCoin’e 20 Milyon Dolar Yatırım…..

Yazan:

IDG Capital, Matrix Partners ve Neo Global Capital Invest Kripto Parayı Geniş Kitlelere Ulaştırmak için KuCoin’e 20 milyon dolar yatırım yaptı.

Teknoloji ve girişim sermayesinin liider şirketleri IDG Capital, Matrix Partners ve Neo Global Capital,, kripto para ticaretini KuCoin para birimi üzerinden dünyaya yaymak amacıyla Singapur merkezli uluslararası kripto para birimi KuCoin ile bir ortaklığa girdiklerini duyurdular. IDG Capital, Matrix Partners ve Neo Global Capital, söz konusu 1. Raunt finansman vasıtasıyla KuCoin’e toplamda 20 milyon dolarlık yatırım yapmak üzere bir araya geldiler.

Tıpkı internetin ilk günlerindeki gibi, kripto paralar binden fazla kripto para birimi ve ilk dijital para arzının (ICO) piyasayı istila etmesiyle birlikte, getirdiği risk kadar umut da vaat ediyor. Dahası, 2018 Dünya Ekonomik Forumu, 2027 itibariyle küresel GSYH’nin yüzde 10’unun blockchain teknolojisinde toplanacağını öngörüyor.,

 

Bu ortaklık, KuCoin’i küresel bir marka haline getirmek amacıyla kritik bir pazar ihtiyacını karşılamakta ve her bir ortağın kilit nitelikteki güçlü yönleri üzerinde kaldıraç etkisi yaratmakta., IDG Capital’ın pazarlama gücünden, Matrix Partners’ın kaynakları ve sağlamış olduğu destekten, Neo’nun en çok gelecek vaat eden blockchain projelerine ilk zamanda yapılan yatırımlarda oynadığı lider rolden ve kripto para sektöründeki en gelişmiş ticaret platformlarından biri olarak KuCoin’den kaynaklanmakta. Bakış açısı blockchain sektöründe pazar lideri olmaya kilitlenmiş olan bu para birimi, hâlihazırda beş milyondan fazla kayıtlı kullanıcının ilgisini cezbetmiş durumda. KuCoin’e yapılan bu yatırım, hızla gelişen bu teknoloji pazarına daha güvenli ve daha yaygın küresel erişim sağlayacaktır.

KuCoin CEO’su Michael Gan’a göre, “Bu tam anlamıyla dinamik ve kayda değer bir ortaklık. IDG Capital, Matrix Partners ve Neo Global Capital’in güçlerini birleştirmesi, KuCoin’in büyük ölçüde gelişmesine yardımcı olacak, milyonlarca potansiyel kullanıcı için kripto para anlayışının yaygınlaşmasını ve benimsenmesini sağlayacak ve bu sayede kullanıcılar yeryüzünde nerede olurlarsa olsunlar, kripto para dünyasında mevcut olan en iyi ürünlere en etkin biçimde ulaşabileceklerdir.”

Blockchain teknolojisinin girişken bir şekilde herkes için teşvik edilmesi, tamamen bu amaç için planlanan bir yan ürün olacaktır. Gan, “Bir gün her şeyin blockchain teknolojisiyle çalışacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. “Ayrıca yeni kurulan ortaklıklarımız sayesinde bugünün momenti üzerinde yükseleceğiz ve bu vizyonu yerine getireceğiz. Dahası, artık ekibimizi daha da derinlere kadar kazmak ve daha hızlı bir şekilde ve bugün daha ötesini hayal bile edemeyeceğimiz yerlerden daha değerli fırsatlar bulmak için genişleteceğiz.”

Gan’a göre, KuCoin’in zamanla dünyanın en büyük para birimlerinden biri haline evrimleşmesi bekleniyor. “Her şeyin ötesinde, ‘Halkların Para Birimi’nin ekibi, her pazarda kullanıcılara fayda sağlayacak yeni ortaklıklar geliştirmeye ve oluşturmaya devam edecek.”

IDG Capital ortağı Young Guo’ya göre, şirketlerinin KuCoin’e yaptığı yatırım, kesin olarak mükemmel bir anlam ifade ediyor. “IDG Capital, 2012’den beri kripto ile ilgili şirketlere yatırım yapıyor ve blok endüstrisindeki potansiyeli dünyayı değiştiren bir teknoloji olarak görüyor. Biz de sağlam ekiplerin liderliğini yaptığı yasal projelerin fark edilmesini sağlamak için bu hareketin ön saflarında yer almaya devam etmek istiyoruz.”

Gan’a göre bu ortaklık, KuCoin’in büyümesini ve geniş ölçüde pazar erişimini destekleyecek birkaç kritik unsura odaklanacak:

  • KuCoin Platform 2.0’ın hayata geçirilmesi. KuCoin, yalnızca beklentilerini karşılamak için değil, aynı zamanda beklentilerini de aşmak için kullanıcı deneyimini sürekli olarak iyileştirme umuduyla hem sıralanan projeler hem de kullanıcılar açısından topluluğundan geribildirim toplamaya çalışmaktadır. Bu yıl içinde yayınlanması beklenen Platform 2.0, tek bir para biriminden çok daha fazla olacak. Platform 2.0, KuCoin’in ölçeklendirme yapması ve durdurma emirleri, geliştirilmiş APİ’ler ve küsurat biriktiriciler gibi oldukça çeşitli özellikler ekleyebilmesine olanak sağlayan dinamik, güvenli ve şekil verilebilir bir ticaret platformu olacak.
  • Tüm kullanıcılara özel hizmet sunmak için daha fazla müşteri destek personeli.Büyük borsalar, yavaş ve etkisiz müşteri desteği konusunda üne sahiptir. KuCoin, sektördeki en ilgili ve yanıt veren Telegram topluluk yardım kanallarından birini sunarken, bu yeni ortaklığın ana hedefi, KuCoin müşteri ilişkileri ekibini altın standart seviyesine çıkarmak olacak.
  • Hedeflenen pazarlara odaklanarak küresel genişleme. Vietnam, Türkiye, İtalya, Rusya ve tüm İspanyolca konuşulan ülkeler, 2018’in dördüncü çeyreğinde büyüme konusunda ana odak noktası olacak. Bu yeni pazarlardaki topluluklar hâlihazırda yayılmakta olup, hedeflenen pazarlama ve reklam kampanyaları sayesinde yıl boyunca önemli ölçüde büyüyeceklerdir. Toplamda on küresel topluluğun 2019’un ikinci çeyreği itibariyle düzgün ve sorunsuz olarak çalışabileceği tahmin ediliyor.
  • Blockchain projelerinde en iyinin de iyisine ulaşmak adına daha fazla araştırma. Araştırma ekibi, yeni kripto para birimi girişimleriyle ilgili derinlemesine araştırmalara yönelik olarak devamlı artan talebe ayak uydurmak için yeni güvence altına alınan fonların büyük bir kısmı sayesinde genişletilecektir. KuCoin, kullanıcılarına gerçek dünyada karşılığı olan bir çözüm ve sağlam bir büyüme potansiyeli sunan yasal blockchain fırsatları sağlama sorumluluğunun farkındadır. KuCoin, Global Titan Ambassadors programı kapsamında çalışarak, blockchain endüstrisinin “gizli mücevherlerini” kullanıcılarına ve yatırımcılarına kazandırma konusundaki temel vizyonuna sadık kalmaya devam edecektir.
  • Talebi karşılamak amacıyla eğitim ve öğretim yaygınlaşacak. Bu ortaklık, kripto para endüstrisinde büyük ölçüdeki deneyimli personel eksikliğine yönelecek. Kripto para birimlerinin popülaritesindeki hızlı büyüme, bir yetenek boşluğu yaratmış durumda. KuCoin, daha önce eşi görülmemiş büyüyüşünü sürdürmek için kendi Blockchain Eğitim Merkezine yoğun bir şekilde yatırım yapmakta. KuCoin, bu yeni yatırımı iddialı büyüme hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyulan yetenekli işgücünü eğitmek ve geliştirmek için kullanacak.
     

 

KuCoin’in Blockchain Eğitim Merkezi hâlihazırda aktif durumda. Önümüzdeki aylarda KuCoin, şirketin hâlihazırda ofislerinin var olduğu ya da yakında yeni ofislerinin kurulacağı farklı ülkelere yayılacak.

Kripto para birimlerinin benimsenmesi, Almanya ve Fransa’dan Rusya ve Birleşik Krallığa kadar uzanan bölgede açılan Bitcoin ATM’lerinin kanıtı olduğu üzere dünya çapında büyük bir seviyeye ulaşmakta. Zamanında pervasızca yanlış anlaşılmaya maruz kalan kripto para fikri, günümüzde merak ve ilgi ile tartışılmaktadır. KuCoin’in Avrupa sahnesinde gördüğü ilgiyle birlikte, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki kullanıcılarının büyük çoğunluğunun üyelik için büyük çaba göstermesi şaşırtıcı değil.

 

 

KuCoin Hakkında – Halkların Para Birimi

KuCoin Para Birimi, Eylül 2017’de kripto para birimi ticaretini başlattı ve 2018’e girerken istikrarlı gelişimini devam ettirdi. KuCoin para birimi, en kaliteli projelere yönelik blockchain endüstrisini gözeten, iyi eğitimli bir araştırma departmanının çalışmaları sayesinde projeler sıralamasında kendisine yüksek öncelikli bir yer edinmiştir. KuCoin, kullanıcılarına dijital varlık işlemlerini güvenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeleri için bir takas hizmeti sunmaktadır. Zamanla, KuCoin 100’den fazla ülkede, beş milyondan fazla kayıtlı kullanıcısına uzun ömürlü ve daha yüksek değer sağlamayı amaçlamaktadır. Kasım 2018’de ‘Halkların Para Birimi’, IDG ile resmen ortaklığa girişmişlerdir.

 

Yatırımcılar Hakkında

 

IDG Capital, özel sermaye şirketleri, girişim sermayesi ve şirket birleşme ve satın alımları konularındaki uzmanlığıyla, sıra dışı şirketler geliştirmeye odaklı lider bir yatırım firmasıdır. IDG Capital, Çin’deki ilk yatırımına 1993 yılında başlayarak Çin’e giriş yapan ilk küresel yatırım şirketi olmuştur. Bugün itibariyle IDG Capital dünya çapında 15 şehre yayılmış olup, 750’den fazla şirkete yatırım yapmış, IPO’lar ve M&A’lar aracılığıyla dünya genelinde 170’den fazla başarılı çıkış yapmıştır. Coinbase ve Circle dâhil olmak üzere en büyük kripto para şirketlerini içeren portföyü ile dikkat çekmektedir. IDG Capital, kurulmuş olduğu 2012 yılı Haziran ayında Coinbase’e yatırım yapmıştır. Günümüzde Coinbase, 20 ülkede 150 milyar dolardan fazla varlık ticareti yapmaktadır. Birkaç yıl sonra 2015’in Nisan ayında, IDG Capital, Goldman Sachs ile ortak girişim yoluyla blockchain dünyasına ilk yatırımını yapmış, bu sektörde Circle Internet Financial’da toplamda 50 milyon dolarlık bir toplam yatırım yapmış ve daha sonra Amerika Birleşik Devletlerindeki en büyük kripto para birimi olan Poloniex’i iktisap etmiştir.

Matrix Partners, Çin pazarında gelecek vaat eden teknoloji girişimlerine özel yatırımlar yapmaya yönelik yatırım koludur. Şirket, yatırımcılara kazandırdığı olağanüstü getirilerle tanınmaktadır. Matrix Partners, mobil internet pazarında, SAAS, FinTech, dijital sağlık hizmetleri, yeni tüketici ve dijital medya ve sosyal ağlarda faaliyet göstermektedir. Çin’deki en büyük girişim sermayesi kuruluşu olan Matrix Partners, Çin, ABD ve diğer birçok ülkede 480’den fazla portföy şirketine sahiptir. Bu şirketlerin on tanesinin değeri 5 milyar USD’nin üzerinde olup, 30 şirketin değeri 1 milyar USD’den fazladır.

Neo Global Capital, NEO Vakfı’nın stratejik yatırım aracı ve kripto para birimlerinin en büyük kurumsal sahiplerinden biridir. Şirket, blockchain endüstrisindeki en ilham verici projeleri hedeflemektedir. Çeşitli dijital varlıkları girişken bir şekilde takip etmekte ve önde gelen ortakları, Ethereum, Factom, Antshares (NEO), nOS, Tomocoin, 0Chain ve daha fazlası için yatırım yapmış bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir