Kuveyt Türk’ten Karlı Dağları Aşan İzcilere Destek

Yazan:

“Değerlerimizle büyüyoruz” söylemiyle hareket eden Kuveyt Türk, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından 15. kez düzenlenen Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’nın bu yıl da resmi sponsoru oldu. Kuveyt Türk’ten bir ekibin de katıldığı kampa, Türkiye’nin 62 şehrinden 136 izci liderinin yanı sıra 8 ülkeden 16 izci lideri iştirak etti. Şehitliğe ulaştıklarında kar üzerine sırt üstü yatarak ve gözlerini yumarak “şehadetin tefekkürü” uygulaması yapan izciler geceyi -15’leri aşan hava şartlarında çadırda geçirdi.

Kuveyt Türk, Sarıkamış Harekâtı’nın 105. yılında Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından düzenlenen “Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı”nın resmi sponsorluğunu üstlendi. Milli bilinç kampına, Türkiye’nin 62 şehrinden 136 ve 8 ülkeden 16 olmak üzere toplam 152 izci lideri katıldı. İzciler, milli bilinç kampı için 22 Aralık 2019 Pazar günü Erzurum’a ulaştı. Hava şartlarının ağır olduğu bir dönemde gerçekleştirilen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’na katılmak için daha önce kış kampına katılmak şartı arandı. Kampa, Kuveyt Türk çalışanlarından oluşan bir ekip de katıldı.

 

Şehitlik ziyaretiyle başladı

Bugüne kadar gerçekleştirilen kamplardan görsellerin yer aldığı Sarıkamış Milli Bilinç Kampı Fotoğraf Sergisi’nin açılışıyla başlayan anma programları, Erzurum’da ilk kez düzenlenen Sarıkamış Şehitleri Fener Alayı ile devam etti. Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda ise TİF Başkanı Hasan Dinçer Subaşı kampla ilgili izcilere detaylı bilgi verdi. 23 Aralık Pazartesi günü Karskapı Şehitliği’ni ziyaret ederek yola çıkan izciler, akşam saatlerinde ulaştıkları Şenkaya’da kaymakamlığın düzenlediği fener alayına da katıldı.

 

Asker dedelerinin izlediği yolu takip ettiler

24 Aralık Salı günü izciler ilk olarak Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Programına katıldı. Sarıkamış Harekâtı’nın 1915’te ana karar noktası olarak kullanılan Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde düzenlenen programda Erzurum Valisi Okay Memiş, Allahuekber Dağı’ndaki şehitlikte göndere çekilmek üzere Türk bayrağını izci liderlerine emanet etti. İzciler, törenin ardından milli bilinç kampının yapılacağı Allahuekber Dağı’nın Kaynakyayla mevkiine doğru tek sıra halinde yürüyüşe geçti. Zorlu bir etapta gerçekleştirilen izci yürüyüşü yaklaşık 4 saat sürdü. İzciler, 105 yıl önce asker dedelerinin izlediği yolu takip ederek Kaynakyayla bölgesine ulaştı.

 

Şehitlikte “şehadetin tefekkürü” uygulaması

25 Aralık Çarşamba günü Kaynakyayla’dan hareket eden izciler, karlı dağda yaklaşık 3 saat süren bir yürüyüşle Fırıntepe Şehitliği’ne ulaştı. İzciler, şehitliğin etrafında daire şeklinde konuşlanıp karların üzerine sırt üstü yatarak ve gözlerini yumarak “şehadetin tefekkürü” uygulaması yaptı. Şehitlikte yapılan duanın ardından kamp alanına tek sıra halinde dönen izciler, Kaynakyayla Camii’nde düzenlen mevlit programına da iştirak etti.

 

İzciler geceyi çadırda -15’te uyku tulumunda geçirdi

Kamp alanına çadırlarını kuran izciler, tipiye rağmen geceyi zor şartlar altında çadırda uyku tulumunda geçirdi. 26 Aralık Perşembe sabahı Kaynakyayla Şehitliği’ni ziyaret eden izciler, düzenlenen törenin ardından dönüşe geçip 3 saatlik yürüyüşün ardından Gaziler köyüne ulaştı. İzciler, burada düzenlenen kapanış töreninin ardından araçlarla Erzurum’a intikal etti. İzciler, toplam 5 gün süren kampa katılmanın kendileri için büyük bir kazanım ve deneyim olduğunu dile getirdi.

 

Kuveyt Türk, Çanakkale ve Sarıkamış’ta izcilerin yanında

“Değerlerimizle büyüyoruz” söylemiyle Türkiye’nin sahip olduğu yerel ve milli değerlerin korunması, geliştirilmesi ve yaşatılması için bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine destek veren Kuveyt Türk, geçmiş yıllarda da Türkiye İzcilik Federasyonu’nun düzenlediği Sarıkamış ve Çanakkale milli bilinç kamplarının sponsorluğunu üstlenmişti.

 

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa ve Türkiye’de sektörün ilk sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de üç Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 424 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir