Litecoin Nedir?

Yazan:

Litecoin ilk kez tanıtıldığında Bitcoin’e en büyük rakip olarak gösterilmişti. Hatta anlık yükselişleri ile yatırımcıların dikkatlerini bir anda kendine topladı. 7 ekim 2011 yılında hayatımıza giren bu kripto para Charlie Lee tarafından bulundu.

Litecoin Nedir?

Litecoin ilk kez tanıtıldığında Bitcoin’e en büyük rakip olarak gösterilmişti. Hatta anlık yükselişleri ile yatırımcıların dikkatlerini bir anda kendine topladı. 7 ekim 2011 yılında hayatımıza giren bu kripto para Charlie Lee tarafından bulundu. Yine Litecoin’de Bitecoin gibi GitHub üzerinden piyasaya sürüldü. Litecoin bloı oluşturma süresi ise 2,5 dakika gibi kısa bir süre. Açık kaynak kodlu küresel bir ödeme sistemine sahip olan bu para birimi aynı zamanda transfer ücretlerinin çok düşük olmasını da sağlamıştır. Bu sayede kullanıcıların kendi paralarını kendilerinin kontrol etmesini sağlamaktadır. Ayrıca bu para birimi daha az bir işlem onay süresine sahiptir ve geniş bir depolama ağı vardır.

Litecoin Nasıl Alınır?

Türkiye’de hizmet veren pek çok coin borsasında Litecoin alım satımı yapılıyor. Ancak öncelikle bunpiyasa üzerinden alım satım işleminin gerçekleştirileceği bir hesabın açılması gerekiyor. Ancak yatırım yapılacak ve hesap açılacak sitenin güvenilir ve popüler olup olmadığına dikkat edilmelidir. Örneğin Poloniex’dir. Borsası sık kullanılır ve güvenli kabule edilir. Piyasa hacmi en yüksek olan bu para briminin popüler olduğu yüzlerce güvenilir site bulmak mümkündür. Üyelik yapıldıktan sonra ne tutarda Litecoin alınacağı belirtiliyor ve işlem onayı geldikten sonra coin alımı gerçekleşiyor. Aslında diğer coinler ile aynı şartlarda alınmış oluyor. Tabi işlem onay hızı farkıyla. Litecoin hızlı işlem onayı sayesinde milyonlarca kullanıcıya aynı gün içinde ulaşmayı başarmış nadir coin türlerinden biridir.

Bitcoin’den Farkı Nedir?

Blok onay süresi Bitcoin’de 10 dakika. Ancak bu süre bu para biriminde 2,5 dakikaya düşüyor. Bu da daha hızlı üretilmesini ve işlem görmesini sağlıyor. Bunun yanında üretim sınırı Bitcoin için 21 milyonken Litecoin’de bu sınır 84 milyondur. Dolayısıyla bu para biriminin daha güvenilir zeminler üzerine kurulduğu söylenebilir. Süreklilik bakımından da pek çok rakip coini geride bırakmıştır. Litecoin yalnızca bu özellikleri sayesinde dahi kısa süre içinde milyonlarca kullanıcıya erişebilmiştir. Geleceği olan nadir coinlerden bir tanesi olarak kabul görmektedir. Hatta Windows gibi pek çok kurumsal nokta bu para birimi ile alışverişi kabul etmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir