Maker Coin Nedir?

Yazan:

Maker Coin Kripto para olarak üreticinin MKR madeni parası olarak piyasaya giren ve iyi tanınmayan bir dijital para sistemiydi. Ancak şu aralar %40 artış sağlamakla tüm dünyada tanınmaya başladı.

Maker Coin akıllı bir sözleşme platformu olarak gösterilen bir kripto para birimidir ve Dai madalyonun bünyesinde çalışmaktadır ve yatırımcılara piyasada mevcut olan madeni paraların çoğunluğuna istikrarlı bir alternatif sunan bir hedge para birimi olarak hareket etmeyi planladı. Maker Coin, Ethereum Blockchain’de tamamen denetlenebilen şeffaf bir stabilcoin sistemi sunduğu için oldukça güven kazanıyor. Bu para sistemi Yaklaşık üç yıl önce kurulan MakerDao, Rune Christensen tarafından yönetiliyor.

 

Dai Madeni Nedir

MakerdaO ekibi tarafından geliştirildikten sonra, Maker Dai resmi olarak 18 Aralık 2017 tarihinde hayata geçti. Dai, ödemeler, tasarruflar veya teminatlar için uygun fiyatlı ve  istikrarlı bir madeni paradır ve açılış ve kapanış pozisyonlarıyla ilgili daha fazla seçenek sunan cryptocurrency tacirleri tarafından sunulmaktadır. Dai   yasal sistem ve güvenilen karşı tarafın aracılık ettiği istikrarı ile tamamen blockchain zincirinde barınmaktadır  ve tamamen kripto para dünyasında ticareti oldukça kolaylaştırmaya yardımcı olur. Tek farklı yönü Bitcoin veya Eter’den farklı olarak, volatiliteye sahip değildir. Maker Coin gibi dijital paralar tüccarların fiyat para birimine dokunmadan daha verimli manevra yapabilmelerini sağlar. Normal kripto para birimleri, herhangi bir doğrudan ödeme şekli veya muazzam volatiliteleri nedeniyle teminat olarak kullanım için mükemmel kabul edilmezler. Bu madeni paralar kripto borsalarının, fiyat ticaretine izin veren uzun ve sıkıcı ve zaman alıcı doğrulama sürecini üstlenmeden kullanıcılarına fiyat para birimleri sağlamalarında yardımcı olur.35 üyeye sahip olan MakerDAO ekibi, güvenilir bir varlık destekli para birimi olarak çalışabilecek ve Tether ve Bitshares’in BitUSD gibi diğer istikrarlı kripto para birimleri için geçerli bir seçenek olarak çalışabilecek, tam olarak denetlenebilir ve şeffaf istikrarlı bir sistem geliştirmeye çalıştılar. Maker sisteminin benzersiz tedarik mekaniği ve Maker platformu üzerindeki rolü nedeniyle değişken bir fiyata sahiptir. Öte yandan, MKR ve DAI tokenleri aynı kuruluş tarafından düzenlenir

 

Maker Coin Nasıl Çalışır

 

Dai de  Tether’e benzer bir şekilde çalışır  her iki madeni para olarak teminat destekli varlıklardır ve her ikisi de bir ABD doları üzerinden işlem görür. Maker Coin günümüzde  çok büyük bir yatırım alanı olarak görülmeye başlandı. Maker sisteminde işlem ücretleri MKR birimi kullanılarak ödenir. İşte MKR’nin hizmet tokeni niteliği de  buradan geliyor. Her Ödeme yapıldığında token yakılır bu şekilde  toplam token sayısı azalmış olur.  Paralel olarak; Dai’ye olan talep artışı Maker Coin’e olan talebi de artırır. MKR Risk yönetimi sistemi çok başarılı bir sistemdir aynı zamanda sürdürülebilir bir sistemdir. Bu açıdan önem kazanıyor. Maker alanlar, oy kullanıp geri çekme özgürlüğüne sahiptir. Sistemin parametrelerinde değişimler, en çok oya göre yapılıyor. Maker topluluğu, Dai’nin geleceğini yönlendiriyor, çünkü Maker topluluğuna danışılarak ve oyları çerçevesinde karar veriliyor.

 

Maker Coin Nereden Alınır

Toplam 463 milyon MKR token’inin yaklaşık 618,228 i dolaşımda. Ocak ayından bu yana 4 aylık süre zarfında 735 dolardan 748 dolara çıkmış durumda… Son derece yüksek fiyatlara sahip olan Maker Coin Bbox ve OKEx borsalarından satın alınabiliyor. Ocak ayında 41. sırada yer alan Maker bu gün 37. sırada yer alıyor. Bu gidişle daha da yükseleceği ön görülüyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir