Mastercard Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yazan:

2019 yılının ilk yarısında Transactis, Vyze, Ethoca ve Transfast firmalarını bünyesine katan Mastercard ödemeler konusunda, güvenlikten ödün vermeden müşterilerine yenilikçi deneyimler yaşatmayı hedefliyor. Mastercard yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği satın almalar ile nakitsiz toplum yaratma amacına da adım adım yaklaşırken finansal katılıma da katkı sağlıyor.

Çağımıza damgasını vuran yapay zeka, biyometrikler gibi teknolojiler baş döndürücü bir hızla günlük hayatımıza girerken, ticaret ve tüketici davranışları da değişiyor. Tüketici tüm bu dönüşümü kabullenmek için her şeyin kolay ve hızlı olmasını isterken, güvenmek de istiyor. Mağazada ya da online alışverişlerde gerek tüketicilerin gerekse bankalar, ödeme kuruluşları ve satış noktalarının güvendiği bir dijital ödeme sisteminin kurulması günümüz dünyasının olmazsa olmazı.

 

Nakitsiz bir dünya yaratmayı hedefleyen Mastercard, finansal katılımı artırmak, dijital ödemelerde güvenlikten ödün vermeden müşterilerine yenilikçi hizmetler sunabilmek için yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Son dönemde 2017 yılında NuData Security  ile Birigtherion firmalarını bünyesine katmasının ardından 2018 yılında Oltio’yu satın alan Mastercard, 2019 yılına satın almalar açısından hızlı başladı. 2019’un ilk 5 ayı henüz bitmeden bünyesine 4 şirket dahil eden  ödeme teknolojileri öncüsü Mastercard nakitsiz bir dünya yaratma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

 

Müşterileri hem tüketiciler hem de finansal kuruluşlar, bankalar, perakendeciler, sivil toplum kuruluşları, hatta devletlerden oluşan Mastercard bünyesine kattığı firmalarla farklı müşterilerinin farklı ihtiyaçlarına cevap vererek daha geniş coğrafyada daha fazla işletmenin ve tüketicinin ödemelerdeki dijitalleşme içinde yerini alması için yenilikçi ve güvenli çözümler sunuyor.

 

Mastercard, dijital fatura, çoklu kredi alternatifleri ve para transferleri çözümleri sunacak

Mastercard son olarak bünyesine kattığı Transactis’in geliştirdiği teknoloji ile kağıt fatura ve çeklerin oluşturduğu verimsizlikleri azaltarak işlemleri kolaylaştırırken, bu sayede şirketlerin fatura ödeme deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. Mastercard’ın yeni platformu Vyze ise işletmelerin birden fazla kredi kuruluşuyla çalışmasını sağlarken, tüketicilere satın alma noktasında POS aşamasında çeşitli kredi seçenekleri sunulmasına olanak tanıyor. Mastercard, hesaplar arasında küresel bağlantıların kurulması, uyumluluk yeteneklerinin artırılması ve para birimleri arasında daha etkin dönüşüm sağlanması amacıyla bünyesine kattığı Transfast ile hem kişiden kişiye (P2P) hem de işletmeler arasında (B2B) para transferi hizmetleri sunacak. Böylece, geleneksel yöntemleri kullanan işletmelerin sınır ötesi ödemeler konusunda karşılaştıkları yüksek maliyetler bertaraf edilirken, yaşanan uyumluluk sorunları ortadan kalkacak.

 

Mastercard, bünyesine kattığı mobil ödeme ve bankacılık çözümlerinde öncü Oltio ile başta Orta Doğu ve Güney Afrika olmak üzere Masterpass üzerinden yapılan alımlarda güvenli kimlik doğrulaması sağlarken, Ödeme hizmetleri sunan DataCash Grubu ile de Asya ve Avustralya’daki e-ticaret ödeme ağ geçidini Avrupa ülkeleri ile gelişmekte olan pazarlara doğru yaygınlaştırıyor.

 

Mastercard dijital ödemelerde yapay zeka ile sahteciliğin önüne geçiyor

Yapay zekanın yükselişiyle birlikte, ödemelerin ve dolayısıyla dijital verilerin güvenliği de en önemli konu haline geldi. NuData, tüketici alışveriş rutinlerini öğrenip sıra dışı bir deneyim gerçekleştiğinde bankaya uyarı veriyor. Böylece kart sahibi dahi fark etmeden risk teşkil eden durumlar bertaraf edilebiliyor. Brighterion’un yapay zeka uygulamaları ile satıcılar risk teşkil eden işlemler hakkında anında uyarılıyor ve hatalı ödeme onayı verilmesinin önüne geçiliyor. Gerçek zamanlı kimlik doğrulama hizmeti veren Ethoca, kurduğu ağ ile sahte bir işlem tanımlandığında bilgileri gerçek zamanlı olarak satıcılara gönderiyor. Böylece Mastercard, yapay zeka sayesinde eskiden genellemeler üzerinden bir güvenlik uyarı sistemi kullanılırken artık tüketiciye özgün bir koruma sağlamak mümkün oluyor. Perakendecilerin sahtecilikten dolayı önümüzdeki beş yıl içinde kaybetmesi beklenen 130 milyon dolarlık zararı önlemeyi hedefleyen Mastercard, Ethoca ağını sahtecilikle mücadele için kullandığı mevcut araçlarıyla birleştirmeyi planlıyor.

 

Mastercard bankacılığın gelişimini destekliyor ve işletmelerin yeni iş fikirlerini test edebilmesini sağlıyor

Ödeme teknolojileri platformunda gerçek zamanlı ödeme ve internet bankacılığının yanı sıra ATM makinelerinin iletişimi konusunda da hizmet veren VocaLink’i bünyesine kattıktan sonra bankalara yenilikçi ve güvenli çözümler sunan Mastercard, bankacılığın gelişimine de destek veriyor. Mastercard ayrıca, müşterilerinin alışveriş deneyimini iyileştirme hedefiyle çalışırken, her geçen gün daha pratik ve daha güvenli dijital çözümleri hayata geçiriyor. Mastercard, çatısı altında faaliyet gösteren analitik yazılım şirketi Applied Predictive Technologies (APT) aracılığıyla, hazır giyimden havayolu taşımacılığına, bankacılıktan hızlı gıdaya kadar birçok sektörde yer alan kuruluşlar, yeni iş fikirlerini hayata geçirmeden önce test edebiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir