Nestle Türkiye, Dikey Vitamin’e ortak oldu

Yazan:

Nestle Türkiye, Türkiye’de faaliyet gösteren Dikey Vitamin’in paylarının bir kısmını satın alarak şirkete ortak oldu.

Türkiye’de yükselen e-ticaret kanalında supplementler.com ve vitaminler.com platformlarıyla 2012 yılından bu yana hizmet veren Dikey Vitamin, kesiminin önde gelen markalarının yanı sıra mahallî üretimiyle kendine ilişkin olan markaları da tüketicilere sunuyor.

“Sağlık ve düzgün hayat alanındaki rolümüzü sürdüreceğiz”

İştirakin Nestlé Türkiye’nin tüketici sıhhati alanındaki büyüme stratejisi kapsamında kıymetli bir adım ve geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu belirten Nestlé Türkiye CEO’su Yasser Abdul Malak, “Özellikle pandemi ile birlikte büyüyen e-ticaret fırsatlarını düşünerek Nestlé Health Science öncülüğünde Dikey Vitamin’in azınlık payını satın aldık, vitamin ve mineral takviyeleri pazarında manalı bir yatırımı hayata geçirdik. Bütüncül bir pazarlama anlayışı ile ilerleyerek, bireylerin beklentilerine en yeterli biçimde karşılık vermek üzere, sıhhat ve güzel hayat alanındaki öncü rolümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. Dikey Vitamin takımı ile birlikte yenilikçi sinerjiler yaratarak tüketicilere hizmet etmek için sabırsızlanıyoruz.” halinde konuştu.

“Coğrafi büyüme için değerli fırsatlar sunacak”

Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü Hanzade Yaz da, bu satın almanın güçlü büyüme ivmesine katkıda bulunacağını, öncelikleri olan eczane kanalını da destekleyerek tüketicilerin gereksinimlerine çok daha süratli ve faal bir biçimde karşılık vermeyi hedeflediklerini söyledi. Yaz, kelam konusu iştirakin tıpkı vakitte coğrafik büyüme için de kıymetli fırsatlar sunacağını vurguladı.

Dikey Vitamin Kurucu Ortakları Jack Ojalvo ve Cömert Tavaslıoğlu ise, “Bizim için çok heyecanlı bir adım. Bugüne kadarki başarılarımızı, bu iştirakle daha büyük ve yeni maksatlara taşıyacağımıza dair inancımız tam. Tüketiciye direkt erişim (D2C/Direct-to-Consumer) modelimizi koordineli bir formda güçlendirmeye devam edeceğiz.” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir