PENTİ 500. Mağazasını Açtı

Yazan:

Türkiye’nin lider çok kategorili iç giyim moda perakende markası Penti 500. mağazasının kapılarını İstanbul’da açtı.

İç giyim, bacak giyim, ev giyim ve plaj giyim kategorilerinde Türkiye’nin en sevilen ve tercih edilen kadın markası Penti, son yıllarda yakaladığı büyüme hızını bugün açtığı 500. mağazasıyla taçlandırdı.

 

1950 yılında başlayan başarı hikayesi 1999 yılında Nişantaşı Valikonağı Caddesi’nde açılan ilk Penti mağazası ile perakende tarafında da bir başarı hikayesine dönüştü.

 

2018 yılı sonunda 600 mağaza

 

2018 yılı ilk yarı hedefini 500 mağaza ile hayata geçiren Penti, bu yılı 600 mağaza ile tamamlamayı hedefliyor.Yurt içi ve yurt dışında toplamda 500 mağaza ile Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya 34 farklı ülkede ve yurt içinde yer aldığı tüm kategorilerde sektör liderliğini  göğüsleyen Penti, bu yılın ikinci yarısında Romanya operasyonunun ardından Kazakistan pazarına da ses getirecek bir çıkartma gerçekleştirecek.

 

 

Penti, dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor

500. mağazayı açmanın mutluluğunu çalışma arkadaşları ve dostlarıyla paylaşan Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, “Müşteri odaklı bakış açımızla bugün 500. mağazamızın kapılarını açtık. Bu gurur tablosu hepimizin. Hem Penti’yi yıllardır büyük bir sevgiyle kucaklayan müşterilerimize hem de birlikte çalıştığımız tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelecek dönem hedeflerimiz büyük, yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Penti olarak, Türkiye’de pazar lideri olmanın yanında Avrupa, Ortadoğu ve Balkanlar’ı kapsayan bölgede hızla büyüdüklerini belirten Kariyo, İran, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi hemen hemen tüm çevre ülkelerde pazar lideri olduklarını söyledi. Kariyo, Ortadoğu ve Balkanlar’da ise faaliyet gösterdikleri kategorilerde en yüksek bilinirliğe sahip olmanın yanında bacak giyimde en çok tercih edilen marka olduklarının altını çizdi.

 

Romanya’da bugün kendi yönettikleri 33 mağaza ile yüzde 40 büyüdüklerini; 2018 yılında da 40 mağazaya ulaşacaklarını ifade eden Kariyo, “Ayrıca, Romen tüketicisine özelleştirilmiş koleksiyonlarla iç giyim pazarında da agresif bir büyüme politikası izleyeceğiz” dedi.

 

Global büyüme stratejisi doğrultusunda, bu yıl Kıbrıs’ın ardından Kazakistan’a da giriş yapacak olan Penti, kendi operasyonlarıyla büyüyen bir dünya markası olma yolunda ilerlerken çevre ülkelerdeki bilinirliğini ve marka gücünü global pazara da taşımayı hedefliyor.

 

Açılışta Penti Giyim CEO’su Mert Karaibrahimoğlu ise, Penti mağazaların yanı sıra e-ticaret kanalında da son derece hızlı ve başarılı bir büyüme grafiği sergilediklerinin altını çizdi; “E-ticaret son dönemde şirketimizin en hızlı büyüyen kanalı haline geldi. Online ticarete başladığımız ilk dönemlerde e-ticaret ortalama bir mağaza kadar ciro yapıyordu. Bugün ise neredeyse en büyük mağazamız haline gelerek en iyi 4-5 mağazamız kadar ciro yapar hale geldi.Mağazalaşmada olduğu gibi e-ticaret kanalında da hızlı büyümeye devam edeceğiz ve 2022’de toplam ciromuzun yüzde 6’sının e-ticaretten gelmesini hedefindeyiz.

 

100 kadından 99.7’si Penti’yi biliyor

2016 Euromonitor sonuçlarına göre kadın çorabı, plaj giyim, iç giyim ve ev giyimde açık ara pazar lideri konumunda yer alan Penti, Future Bright Brand Health’ın geçtiğimiz yıl Aralık ayında 15-45 yaş arası ABC1C2 segmentinde 1200 kadın ile gerçekleştirdiği marka araştırmasında kadınların mutlak beğendiği ve ‘en yakın arkadaşım’ olarak tanımladıkları bir marka olarak gücünü ortaya koyuyor. Türkiye’de her 100 kadından 99.7’si Penti markasını bilirken araştırmaya katılan ve Penti’yi deneyimleyen her 100 kadından 85’i Penti ile güçlü bir bağ kuruyor ve sadık müşteri oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir