Rifis Makina’da çalışanların eğitimine yönelik yeni eğitim programı başladı…

Yazan:

Rifis Makina, personelin ihtiyaçları doğrultusunda şirket verimliliğini artırarak, çalışanların motivasyonunu sağlayan eğitimsel aktivitelerine bu ay yenisini ekledi.

Bir eğitim firması ile anlaşan Rifis Makina çalışanlar için bir dizi eğitim planladı. Eğitime MS Office programı ile başlandı.

Çalışanlar katıldıkları eğitim sürecinde pratik ve etkin bir şekilde MS Office programları özelliklerini öğrendiklerini, eğitimin kendileri için çok yararlı olduğunu söyledi.

Çalışan motivasyonu ve kurumsal aidiyet duygusunun ne kadar önemli olduğunun farkında olan Rifis Makina, yılın belirli zamanlarında düzenlediği sosyal aktivitelerin dışında, eğitimsel anlamda da personeline katkılar sunuyor. Personelin talepleri değerlendirilerek yabancı dil eğitim, ileri derece office programları gibi eğitimler düzenleniyor.

 

Rifis Makina Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ali İhsan Nacak, “Şirket içi eğitimler ekip çalışmasını kuvvetlendiriyor.”

Çalışanlarını eğitim ve sosyal aktiviteler konusunda her zaman destekleyen, Rifis Makina Genel Müdürü Ali İhsan Nacak şunları söyledi:

 “Öğrenme ve gelişme bir süreçtir. Hayat boyu devam eder. Öğrenme devam eder ve gelişirse bugünü yakalayabiliriz ve geleceğe doğru adımlarla ilerleriz. Önemli olan çok çalışmak değil verimli çalışmaktır. Teknoloji her gün gelişirken okullarda alınan bilgiler artık geride kalıyor. İş hayatında günü takip etmek ne kadar önemli biliyoruz. Sektörümüzde yenilikçi, en son teknoloji imkanlarıyla çalışırken çalışanlarımızın da bu teknolojiye ayak uydurması kişisel ve mesleki eğitimlerini yeni bilgilerle pekiştirmesi gerekir.

Ali İhsan Nacak; “Sadece iş kapsamında eğitimler ile sınırlı kalmıyoruz.”

Biz bu düşünceler içinde hem çalışanımızın motivasyonunu sağlıyor hem de gelişen teknoloji ile ilgili eğitimler alan çalışanlarımızın donanımlarını güçlendiriyoruz. Böylece sektörümüzdeki yeniliklere de hakim olabiliyoruz. Çalışanlarımızın kazandığı yeni donanımlar tabi ki üretim alanımızda da bize katkılar sağlıyor. Çalışanlarımız yeni teknolojilerle geliştikçe daha yüksek performans ile çalışıyor ve ekip çalışmasını kuvvetlendiriyor.

Çalışanlarımıza sadece iş kapsamında eğitimler vermiyoruz. Yıl içerisinde birlikte olduğumuz sosyal etkinlikler de bizim için önemli.”


RİFİS MAKİNA HAKKINDA…

Rifis Makina 2007 yılında RİFİS MAKİNA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.  adı altında  eşit hisseli olarak Türk ve Alman ortak tarafından kurulmuş ve fason CNC talaşlı imalat işine başlamıştır.

Geçen yıla kadar İmes Sanayi Sitesi’nde 4 farklı lokasyonda hizmet veren Rifis Makina, 2019 yılında Kartal’daki fabrikasına taşınmıştır.

Yüzde 80 ihracata yönelik çalışan Rifis Makina, 2016 yılından itibaren gelen talepler üzerine yurtiçi satışlara da önem vermiş ve yurtiçi satış için yeni bir departman oluşturmuştur.

2017 yılında ISO 9001:2015 belgesini alan firmamız,2018 yılında ise yurtiçi Savunma ve Havacılık Sanayii’ne yaptığı işlerden dolayı AS9100 belgesi almıştır.

Firma, müşteri beklentilerine hızla cevap vermek adına 2017 yılında seri imalatın yanında prototip imalat bölümünü oluşturmuştur.

Yurt içi firmalardan, özellikle savunma sanayinden gelen talepler üzerine 2017 yılı başında bünyesine 1 adet CMM makinası almış, ayrıca makina parkuruna yeni makinalar alarak makina sayısını 15’e çıkarmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir