Türk şirketler neden Afrika’ya gidiyor!

Yazan:

Türk şirketlerinin yeni hedef pazarı neden Afrika olduğunu tam anlayamadım yani orada ne görüyorlar tabi daha detayına inmeden bilemeyiz ancak şunu bilmeliyiz kıtaya yapılan yatırımlar akım misali.

Türk şirketlerinin yeni hedef pazarı neden Afrika olduğunu tam anlayamadım yani orada ne görüyorlar tabi daha detayına inmeden bilemeyiz ancak şunu bilmeliyiz kıtaya yapılan yatırımlar akım misali. Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arıoğlu “Artık Afrika ile ortaklık aşamasına geldik” dedi.

Tanzanya’da Türk şirketler tarafından yapılan yatırımlar toplamında 3.1 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Bu yapılan yatırım tabi sadece demir yolu projesi yatırımı. Özellikle bu ülkeler de en fazla iş üstlenen şirketlerin Türk kökenli olması dünyada merak konusu.

Geçen günlerde temeli atılan Morogoro-Makutupora hattı ile alakalı yorum yapan Arıoğlu, “Yaklaşık 40 yıldır demir yolu projeleri yapılıyor. Tanzanya’daki proje bugüne kadar aldığımız en büyük proje. Proje saatte 160km, Afrika’nın en hızlı ilerleyen teknolojik tren projesi” ifadesini  kullandı.

Hint Okyanusu ile Atlantik’i birbirine bağlamak istiyoruz

Etiyopya, Fas, Cezayir, Senegal gibi ülkelerde iş yaptıklarını ve yakın zamanda Kenya’da bir projenin başlayacağını anlatan Arıoğlu, “Bir hayal var. Hint Okyanus’unu Atlantik’e bağlayacağız” dedi. Afrika ülkeleri, birbirileri arasındaki ticaret hacmi oldukça düşük, bunun nedeni ise ulaşım imkansızlıklarıdır. Bizim yaptığımız hat ile birlikte birbirine kapalı Afrika ülkeleri birbirine daha bağlı olacak.

Özellikle Cumhurbaşkanımızın son dönemde yaptığı Afrika ziyaretleri dikkat çekmektedir. Türk şirketler Afrika’nın farkında, oraya yapılacak her türlü yatırım çok büyük geri dönüşlere sahip olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir