Vekaletname ile Bankadan Para Çekme

Yazan:

Resmi ve işlemlerin tümünde işlemi gerçekleştiren asıl kişilerin olması gerekir asil kişinin olmadığı durumlarda ise bu işlemler vekaleten yapılmaktadır.

Bankadan para çekme işlemlerinde hesap sahibinin olmaması durumunda vekaleten para çekme işlemi yapılabilir. Vekâletname bir kişi tarafından başka bir şahsa bu belgenin içeriğinde yazan iş ve işlemleri yapabilmesi için verilen yetki devir evrakıdır. Bu evrak noter tarafından yetkiyi devredecek kişinin gerekli bilgileri ile kimliğinin asli ile birlikte başvurması halinde hazırlanabilir. Vekaletname ile bankadan para çekme gerekliliğinin olduğu durumlarda, vekalet verilen kişi kimliği ve bu kişiye ait vekaletname ile vekaletnamede yazan isime kişiye ait banka hesabından para çekebilir. Bu vekâletnamede banka hesabından para çekme işlemi mutlaka yazılı bir şekilde olmalıdır. Banka hesabından vekaletname ile bu şekilde para çekilebilir. Bunun dışında herhangi bir vekaletname veya farklı bir evrak ile para çekmek mümkün değildir.

Vekaletname ile Şirket Hesaplarından Para Çekme

Bir şirketin yetkilisi tarafından başka bir kişiye belgede yazan işlemleri yapabilmesi için yetki devir evrakı verilebilir. Şirket işlemleri için verilen vekaletnameler için notere bu şirketin imza listesinde belirlenen şirket yetkilisi gitmelidir. Şirket vekaletnamesi için şirketin imza yetkilisi notere şahsen giderek notere kendi kimliğinin aslını ve şirketin evraklarını getirmelidir. Şirket yetkilisi notere yapılacak işlemleri anlatır, noter de vekaletnameye sadece bu işlemleri yazmalıdır. Ayrıca vekaletnamede vekalet verilen kişinin de kimlik bilgileri yer alır. 

Bankadan Para Çekmek İçin Vekaletnamede Neler Yazmalıdır?

Vekaletname belgesinde yazılı olan tüm maddelere göre işlem yapılır. Bankalarda vekaletname ile işlem yapmak için; vekalet veren kişinin ve vekalet alan kişinin kimlik bilgileri yazılı olmalıdır. Yine vekalet veren kişinin ve vekaleti alan kişinin adres bilgileri yazılı olmalıdır. Vekalet işleminde yer alan bilgiler açıkça yazılmalıdır. Vekaletnamede bankada yapılacak işlemler; para çekme, hesap açma, havale yapma işlemi, eft yapma işlemi ve benzeri tüm işlemler açık bir şekilde tüm ayrıntıları ile yazılmalıdır. Vekaletnamelerde vekalet veren kişilerin ve yetki devri alan kişilerin asıl kimlikleri bulunmalıdır.   

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir