Visa Kart ve Master Kart Farkı Nedir? 

Yazan:

Visa kart ve master kart farkı birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Bankalarda kartların üzerinde iki ayrı logoyla bu ayrım belirlenmiştir.

Visa kart ve master kart farkı oldukça merak edilen bir konudur. Kredi kartlarının sağ kısmında yer alan logolarla kartın hangi türe dahil olduğu ortaya çıkmaktadır. Birbirin rakip olarak hizmet veren iki şirket, bankalarla yaptıkları anlaşmalar doğrultusunda kredi kartlarının dünya çapında çalışabilmesini sağlamaktadır. Visa, 2,4 milyarlık br kart hacmine sahiptir. İşletmeler genelde ikisini birden kullanır. Kartların ikisi de 200’den fazla ülkede geçerlidir.

Uluslararası ödemeler konusunda birçok finansal hizmet sunan bu firmalar bankalardan yıllık komisyonlar alarak, ödemeler üzerinden kazanç elde edebilir.

Mastercard Nedir?

1966 yılında Amerika’da kurulan Mastercard 5 numarasıyla başlayan kredi kartları basmaktadır. Firmaların dijital bir ekonomi bağlamak ve sürdürülebilir bir ekonomi sistemi oluşturmak için tercih edilen bu sistem tüm işlemleri yetkilendirmek üzerine kurulmuştur. 50 yılda fazla zamandır bankacılık hizmetleri konusunda işlem yapmaktadır.

Visa Nedir?

2004 yılında İngiltere’de kurulan ve MasterCard’ın kısa sürede tek rakibi olan Visa, aslında Bank of America’nın köküdür. Bankalar genelde Visa ağını tercih ederler, bu yüzden köklü tarihi nedeniyle 4 ile başlayan kredi kartlarının basılmasını sağlar.

1958 yılında Bank Americard olarak piyasaya çıkan bu kart, 1976’da Visa oldu. Daha sonra Global hale gelerek 2007’d Visa INC. oldu. 2008 yılında ise Visa Mobil olarak faaliyetlerini büyütmüş oldu. Günümüzde oldukça yaygın bir şekilde Visa kartlar kullanılmaktadır.

Ödemler Kime Yapılır?

Visa olan kartlarda genelde ön yükleme yapılması gerekebilir. Ancak mastercard sistemlerinde bu söz konusu değildir. Bankalar ve firmalar arasındaki nakit transferi konusunda aracılık eden bu firmalar tüm dünyada bilinen sistemler haline gelmiştir. Pek çok kişi visa mı master card mı kullanması gerektiğin bilmediğinden başvurduğu üründe hangisi varsa onu tercih eder. Ancak ülkemizde genelde kredi kartları Mastercard olarak tercih edilmektedir. Komisyonlar bankalara yapıldığı için, kullanıcılar bu iki firmaya direkt yoldan ödeme yapmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir