Yatırım Amaçlı Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Yazan:

Konut alımını yatırım amaçlı yapacaksanız ilk olarak yatırım beklentinizin ne çeşit olduğuna karar vermelisiniz. Çünkü konut yatırımında birkaç yatırım modelinin geçerli olduğu bir dönemdeyiz.

Kira Getirisi İçin Konut Yatırımı

Bu yatırım modelin de yapılan yatırımın makul bir süre içerisinde aylık kira geliri ile geri kazanımı söz konusudur. Kredi kullanarak elinizde ki bütçeyi güçlendirebilirsiniz. Aylık kira geliriniz banka kredinizin ödenmesinde size destek olacaktır. Yatırımın amortisman süresi olarak 200 ay ortalaması baz alındığında ( yatırım bedeli / aylık kira rakamı = 200 ay ) piyasa koşullarında güzel bir yatırım yapmış olursunuz.

Değer Artışı Kazanımı İçin Konut Yatırımı

Hızla gelişen şehirlerimiz de her gün birçok konut projesinin tanıtımlarını sosyal mecradan ya da medyanın değişik unsurlarından gözlemliyoruz. Bir yerleşim merkezinin yakınlarına metro yapılacak olması, üniversite açılması, özel hastanelerin açılması o yerleşim merkezinde bulunan konutların hem kira getirisi anlamında hem de satış değerleri açısından değer kazanmasına sebep olur.

Siz de yatırımınızın belli bir süre sonunda aldığınız rakamların üzerine satılabilmesini istiyorsanız, alım yapmayı düşündüğünüz yerleşim bölgesinde yeni gelebilecek yatırımların analizini iyi yapmanızı tavsiye ederiz. Bu yatırımların yeni yapılacak olması oldukça önemlidir. Çünkü gelişimi tamamlanmış lokasyonlarda satış değeri artışları daha uzun vadede ve daha küçük oranlarda olmaktadır. Seçtiğiniz yerleşim alanında arz fazlasının olmamasına dikkat etmek gerekir.

Kentsel Dönüşüm Alanlarında Yatırım

Özellikle büyük şehirler de birçok bölge kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendi, bu yönde çalışmalar başlatıldı. Bu bölgeler de kat maliklerinin bir araya gelerek mutabakat sağlaması ve bu mutabakatı müteahhit ile iş birliğine götürmesi bazen oldukça uzun ve sancılı bir dönem oluyor.

Süreçten sıkılan, anlaşamayan ya da inşaat sürecini beklemek istemeyen gayrimenkul sahipleri konutlarını satışa çıkartıyorlar. Bu gayrimenkuller de oldukça cazip yatırım araçlarına dönüştürülebilir. Bu bölgelerde ki birçok konut tapusu arsa tapusudur. Ancak bu tarz tapusu olan sizi ürkütmesin, dönüşüm sonrası tapunuz kat mülkiyeti tapusu olarak düzenlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir