Yaz aylarında piyasaların hareketlenmesini bekliyoruz

Yazan:

Kapanmanın ardından normalleşme sürecinin başlamasıyla tüketicinin hızla alışverişe yöneleceğini beklediklerini belirten Ariş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, “Son bir yıla damgasını vuran pandeminin hız keseceğini ve kapanmanın ardından normalleşme ile birlikte özellikle yaz aylarında tüketicinin ertelediği alışverişlerle piyasaların hareketleneceğini öngörüyoruz” dedi.

114 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü mücevher markalarından Ariş Pırlanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, son dönemdeki kapanmanın ardından normalleşme sürecinin başlamasıyla tüketicinin hızla alışverişe yöneleceğini beklediklerini ifade etti. Kerim Güzeliş, “Son bir yıla damgasını vuran pandeminin hız keseceğini ve son kapanma sürencin ardından normalleşme ile birlikte özellikle yaz aylarında tüketicinin ertelediği alışverişlerle birlikte piyasaların hareketleneceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Tüketici ile kurulan bağ kıymetli

Pandemi ve kapanma dönemlerinin tüketiciyi online alışverişe yönelttiğini, son bir yılda dijitalleşmenin oldukça ivme kazandığını belirten Güzeliş, dijital alışverişin yükselişinin süreceğini söyledi. Bunun yanında normalleşme süreci ile birlikte tüketicinin pandemi psikolojisinden kurtularak fiziki alışverişe de yöneleceğini belirten Kerim Güzeliş, geçirdiğimiz sürecin tüketiciyle duygusal bağ kurma açısından önemli bir dönem olduğunu da dile getirdi. Güzeliş, pandemi sürecinde farklı mecralardan olmak üzere tüketiciyle iletişimi hiç kesmediklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Mağazalarımızın kapalı olduğu dönemi geçtiğimiz yıl kapanma döneminde olduğu gibi, online mağazamızla, tv ve dijital reklamlarımızla, müşterilerimizle iletişimi kesintisiz sürdürdüğümüz birebir aramalarımızla, satın alınan ürünü adrese en kısa sürede teslim ederek mevcut şartların elverdiği şekilde geçirdik. Bu sayede sektörde öncü olduğumuz online mağazamız sayesinde tüketicilerimizle buluştuk. Tüketiciyle kurulan bağ sürekli beslendiğinde bunun faydalarını orta ve uzun vadede görebiliyorsunuz. Normalleşme süreci ile birlikte piyasaların eskisinden fazla hareketleneceğine inanıyoruz.” dedi.

Tercihler değişti

Pandemi sürecinde tüketici tercihlerinin de değiştiğini dile getiren Kerim Güzeliş, online alışverişle birlikte tüketicinin daha küçük, trendy, özel günlere yönelik hediye amaçlı ürünlere yöneldiğini belirtti. Satışlara bakıldığında adetsel olarak artış yüksek görünürken ciro açısından daha düşük olduğunu söyleyen Güzeliş, tektaş ve alyans gibi evlilik ürünlerinin yerini koruduğunu da sözlerine ekledi.

2021 yılının tüm dünya için bir yaraları sarma, iyileşme yılı olduğunu söyleyen Güzeliş, dünyanın pek çok ülkesinde pandeminin bittiğini ya da bitmek üzere olduğunu belirterek özellikle yılın ikinci yarısında, olağandışı bir durum olmadıkça toparlanmanın hızlanacağını umduklarını dile getirdi. Gerek istihdam kayıpları gerekse TL’nin durumu gibi unsurlarla Türkiye açısından bir geçiş yılı olacağını belirten Kerim Güzeliş, 2022 yılında dünya ve Türkiye için şartların daha iyi olmasını beklediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir