Yeni bir ponzi site daha ortaya çıktı adı Süt Bank

Yazan:

2007 yılında kurulan Süt Bank, 1300 üyeden topladığı 120 milyon lira ile düzenli süt parası ödemeyi vaat ediyordu. Çiftlik Bank sonrası Süt Bank’ta işler yürümedi.

2007 yılında kurulan Süt Bank, 1300 üyeden topladığı 120 milyon lira ile düzenli süt parası ödemeyi vaat ediyordu. Çiftlik Bank sonrası Süt Bank’ta işler yürümedi. 2 yıldır süt parası alamayan üyeler Emekli Albay Kılıç liderliğinde yönetimi devraldı. 4500 hayvandan geriye 900 hayvan kalınca işler sağlıklı yürümemeye başladı. Kalan hayvanların ve tesisin icra yolu ile satışı gündemde.

Çiftlik Bank üzerinden yüz binlerce kişiden para toplayan ve yurt dışına kaçan Mehmet Aydın’dan sonra, Süt Bank adı altında farklı bir dolandırıcı sistemi olduğu ortaya çıktı. Aralarında asker, polis, avukatların da olduğu 1300 kişi sisteme üye oldu. 1300 kişiden toplam da 120 milyon lira toplandı. Üyelere aylık düzenli süt parası ödeneceği vaat edildi. Ancak sistem bir yerden sonra tıkandı. Toplanan paralarla yeni ineklerin alınacağı yere, eski üyelere ödemeler yapıldı. Bu da sistemin tıkanmasına yol açtı.

Bu tarz sistemlere nasıl üye toplandığını düşünüyorsanız hemen açıklayayım, Ağızdan Ağıza Pazarlama yöntemi kullanılıyor. Örneğin siz ilk sefer de 5₺ yatırım yaptınız sistem size 8₺ kazandırdı. Siz para kazandığınızı zannedince hemen etrafınızdaki herkese bunu anlatıyorsunuz. Tabi etrafınızın da etrafı var ve sistem bu şekilde kocaman bir çark olmaya başlıyor.

Süt Bank ile detaylara ulaştıkça sizlere aktaracağız.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir