Ziraat Bankası TOKİ Başvuruları…

Yazan:

Ev almak isteyen düşük gelirlilerin imdadına yetişen TOKİ başvuruları, Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. Şartlar ise TC vatandaşı olmak ve konutun olduğu il ve ilçede ikamet etmek…

Konut sahibi olabilmek hemen herkesin hayallerini süslüyor. Bilinmekte olduğu gibi düşük gelirli ve de emeklilerinin ev kirası ödüyor gibi ev sahibi olabilmelerinin yolu TOKİ’den geçiyor.

ŞARTLAR NELER?

TOKİ ev başvuruları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Ayrıca konutun yapılacak olduğu il ve ilçe sınırlarının içinde en az bir seneden beri ikamet etmek ve de il nüfusuna kayıtlı bir durumda olmak da diğer bir şart. Şehit aileleri ile birlikte Harp ve de vazife malulleri, dul ve de yetimler için bu süre ise an az üç sene…

BAŞVURULAR NEREYE VE NASIL YAPILIYOR?

Başvurular Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi aracılığı ile yapılıyor. Ziraat Bankası, konut edinmeyi isteyenler için başvuru aşamasından başlayıp tapu teslimine kadar sürecin her aşaması içerisinde hizmet vermek maksadıyla TOKİ ile bir protokol anlaşmasına sahip bulunmaktadır. İstenen bütün şartları taşımakta olanlar kendilerine en yakın bulunan Ziraat Bankasının şubesine kimlikleri ile bir başvuruda bulunabiliyorlar.

Hak sahipleri ayrıca Konut Tahsis Belgesini bankalarından alabileceklerdir. Kredi talep ile alakalı işlemlerini de banka gerçekleştiriyor. İşlemler ya bireysel bir şekilde ya da noter yolu ile verilecek bir vekâletname aracılığıyla başkası tarafındanda başlatılabilir. Başvuru yapmayı isteyenler TOKİ web sitesi üzerinden satın almak istedikleri konutu belirleyerek en yakın banka şubelerine gitmelidir. Hesabınız yok ise vadesiz bir hesap açılıyor. Bu hesaba vergi ve de komisyon tutarları, peşinat bedelinin yatırılması gibi gerekli olan bazı işlemler kısa süre içerisinde bitirilip başvurusu tamamlanmakta ve satış işleminiz hemen yapılmaktadır.

KURADA 1. SIRA ŞEHİR AİLELERİNE…

TOKİ tarafından yapılmakta olan konut sayısının ise % 25’lik bir kısmı konut sahibi olmayı isteyen ve gerekli şartları taşımakta bulunan emeklilere ayrılmış . %5’lik kontenjan ise engelli durumdaki vatandaşlara ayrılmaktadır.

Kura çekimleri içerisinde 1. Sırada şehitlerin aileleri, harp ve de vazifeli malulleri, dul ve de yetimleri geliyor. 2. sıra da engellilere 3. sıra emekli olanlara, 4. sıra ise öteki başvuru sahiplerine ayrılmış durumdadır. Çekilişler ayrıca noter huzurunda yapılıyor.

TOKİ projesinin kapsamında yapılmakta olan ve de satışa sunulan konutlara alakalar hiç bir şekilde azalmadan devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir