15 Yıl Vadeli Konut Kredileri

Yazan:

Konut piyasalarında gözle görülür bir durgunluk söz konusu. hem ülke olarak içinde bulunduğumuz durum, hem hayat pahalılığı hem de konut faizlerindeki bir anlık artış bu durgunluğun en büyük sebeplerinden.Bu durum karşısında aksiyon alan bankalar, konut kredilerindeki vade sayısını uzatma yoluna gitti.

Daha önce 10 yıl olan bu vadeler 15 yıla kadar uzatıldı. Ancak vadenin artması kısa vadede avantaj gibi görünse de ödenecek faizi ikiye katlıyor. Ancak buna rağmen talep de fazla. Hatta 15 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar arasında da pek çok büyük bankayı görmek mümkün.

En Uygun Halk Bankası
15 yıl vadeli konut kredileri ürününde en uygun faizi Halk Bankası veriyor. Halkbank tarafından verilen ‘canım evim kredisi’ uygulanan faiz oranı %1.19. Ancak masraflara ilişkin ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Yani bu krediden faydalanmak isteyen kişiler yine ekspertiz ücreti, dosya masrafı ve sigorta bedeline katlanmak zorunda.

Sabit Faizli Konut Kredileri

Garanti Bankası 15 yıl vadeli konut kredisi ürünleri piyasaya çıktığında ciddi kar elde etti. Nedeni ise Garanti Bankası’nın 180 aya konut kredisi uygulamasında farklı bir kampanyasının daha olması. Sabit faizli konut kredisi ürünü ile ciddi satış yapan Garanti Bankası bu ürün için faizi 1.30 oranına sabitlemiş durumda.

0’ın Altında Faiz Oranı

Söz konusu konut kredisi olduğunda herkes 0’ın altında bir oran arıyor. Ziraat bankası zaten konut kredilerinde uyguladığı düşük faizler ile ev almak isteyenlerin yüzünü güldürüyor. 15 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar arasında en düşük krediyi veren de yine Ziraat Bankası. Faiz oranı ise yüzde 0.88.

20 Yıl Vadede Faiz Katlıyor

Denizbank 15 yıl konut kredisi kampanyasını hayata geçiren bir başka banka. Deniz Mortgage ismi ile kredi kullandıran banka 20 yıl vade seçeneklerini de sunuyor. Denizbank’ın şuanda uyguladığı faiz oranı ise %1.47’lerde. Biraz yüksek olan bu faiz ile ilgili bankanın herhangi bir çalışması olup olduğu ise bilinmiyor. Çünkü söz konusu vade 10 yılın üzerine çıktığında ciddi bir faiz ödemesi ortaya çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir