Piyasaların gözü bu hafta FED’de

Yazan:

2018’in en sert değer düşüşü ile Türk Lirası haftayı geride bırakırken, bu hafta piyasaların gözü Fed toplantısında olacak. ABD Merkez Bankası FED, Powell başkanlığında ilk faiz kararını 21 Mart Çarşamba günü açıklayacak.

2018’in en sert değer düşüşü ile Türk Lirası haftayı geride bırakırken, bu hafta piyasaların gözü Fed toplantısında olacak. ABD Merkez Bankası FED, Powell başkanlığında ilk faiz kararını 21 Mart Çarşamba günü açıklayacak. Gerçekleşecek olan toplantı da, 25 baz puan faiz artırımına gidileceği bekleniyor. Yılın tamamını kapsayacak olan karar da, bankaların yıllık faiz oranlarını belirleyecek.

Uzmanlara göre, enflasyonun ardından cari açığın, beklentiler üzerinde olacağını düşünüyorlar. Geçtiğimiz hafta Moodys’in not indirimi sonrası TCMB’nin sessizliği, yatırımcıları korkutmaya başladı. Cumhurbaşkanımızın, bir toplantı da yatırımcıları sakinleştirmesi gerekiyor.

Geçtiğimiz hafta 3.81’den başlayan Dolar/TL, bugün 3.93 ve civarında kapanacak. Bu seviyeler Aralık 2017’den bu yana görülen en yüksek seviyeler olarak tarihe geçti. Aynı dönem içinde Euro 4.70 iken bugün 4.83 ile kapanacak. Sterlin ise 5.28’ten 5.52’ye kadar yükseldi.

TL üzerine yapılan algı operasyonlarına karşı dik durmak gerekir. Elinizdeki Türk Liralarını, asla ama asla dolara çevirmeyin. Dolara talep yükseldikçe, TL düşüş yaşamakta.

Hafta boyunca dolar endeksi ise görece sakin seyir izledi. Hafta başında 90 üzeri çizen endeks, ABD’de Tillerson’un görevden alınmasıyla hafif gerileme yaşadı ve bu seviyeler de sabitledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir