Yatırım için Gayrimenkul Doğru Seçenek mi?

Yazan:

Kazancınızın tamamını tüketmeyip tasarruf edebiliyor olmak yatırım yapmak anlamına geliyor. Günümüzde birçok insan tasarruf edebiliyor ancak bu tasarruflarını nasıl kullanacağını bilmiyorlar. Ellerinde bulunan nakit parayı hangi alanda değerlendireceklerine karar veremiyorlar veya korkuyorlar.

Herkesin asıl amacı kar elde etmek ve bunu katlayabilecek bir sisteme sahip olabilmek için doğru tercihler yapmaktır. Yatırım yapmak için birçok yol var ama ülkemizde bunlardan en çok kullanılanları gayrimenkul ve borsa oluyor. Peki, yatırım için gayrimenkul doğru seçenek mi? Yoksa borsa doğru seçenek mi? Bu kişiden kişiye değişen bir durum ortaya çıkarıyor.

Sizin için Gayrimenkul Doğru Seçenek mi?

Yatırım kişiden kişiye değişen durumlar ortaya çıkarırken sizin için doğur tercih hangisi? Bu seçimi yapmak için öncelikle tasarruflarınızı analiz etmeniz gerekiyor. Düşük miktarlardaki tasarruflarla yapılan gayrimenkul yatırımları kardan çok zarar getiriyor. Yapacağınız yatırımın maliyetinin en az %30’una sahip olmanız gerekiyor. Bu orandan daha fazla olan büyük yatırımlar uzmanlar tarafından önerilmiyor. Doğru oranlarda yatırım oranlarınızı belirledikten sonra hangi alanda olursa olsun yatırım yapmadan önce o alanla ilgili olarak bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Gerekirse uzmanlardan eğitim almak ilk yatırımları uzmanlarla birlikte yapmak gerekiyor. Uzmanlarla birlikte yapılan analiz çalışması yatırım için gayrimenkul doğru seçenek mi sorusuna daha doğru cevaplar verildiğini gösteriyor. Bu şekilde bir davranış yapacağınız yatırımda karlarınızı en yüksek, zararlarınızı da en az miktarlara indirir. Tasarruflarınızı daha iyi koruyabilirsiniz.

Gayrimenkul Yatırımında Kar Durumları

Gayrimenkul yatırımı yüksek karlar getirebildiği gibi iyi analiz edilmediğinde yatırımcısına zarar etme durumlarını da yaşatabiliyor. Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce alınacak olan gayrimenkulün yıllık oranda maliyetinin de hesaplanması gerekiyor. Tüm tasarruflar yatırıma dönüştürdüğünde sonradan ortaya çıkacak olan yıllık vergi oranları, aidat giderleri, yıpranma payı gibi giderleri karşılayamama ve zarara uğrama durumları ile karşı karşıya kalınıyor.

Alınacak olan gayrimenkulün kısa vadeli uzun vadeli olarak değerlemesini de hesaplamak gerekiyor. Tüm bu bilgilere sahip olduktan sonra yatırım için gayrimenkul doğru seçenek mi sorusunun cevabı kendiliğinden ortaya çıkıyor. Gayrimenkul yatırımları daha çok uzun vadeli yatırımlarda kullanılıyor. Kısa zamanda hemen nakit paraya dönüşebilecek yatırımlar için borsa daha çok tercih ediliyor. Piyasa hareketliliğinden dolayı borsa yatırımı gayrimenkul yatırımına göre daha yüksek riskler içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir