Altın yatırımcıları ‘boğa’ piyasasına odaklandı

Yazan:

Altın, yatırımcıların boğa piyasasına odaklanmasıyla birlikte son dört ayın en yükseğine yakın bir düzeyde yatay seyrediyor. Gram altın ise global altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte 510 TL hududunda.

Yatırımcıların yüksek enflasyona odaklanması lakin faizlerin yükselmemesiyle altın son üç haftayı da yararla kapattı.

Cuma günü açıklanan datalara nazaran, hedge fon yöneticilerinin net uzun altın durumları 16 haftanın doruğuna tırmandı. Bloomberg’in derlediği bilgiler ise altına dayalı Borsa yatırım fonlarına Mayıs ayında giriş olduğuna işaret ediyor.

Yatırımcılar, Bitcoin ve kripto para piyasalarında yaşanan genel düşüşün de altının yükselişinde tesirli olmuş olabileceğini belirtirken Eski Hazine Bakanı Lawrence Summer ise kripto paraların iktisat için ehemmiyetinin hudutlu olacağını lakin global piyasalarda dijital altın olarak kalabileceğini söyledi.

Ons altın fiyatı

Ons altın, son 40 yıldaki en makus performanslarından biriyle 2021’e başladıktan sonra Nisan ayı başından bu yana yükseliş eğiliminde. Son üç haftayı da arka arda karla kapatan ons altın, yeni haftaya 1.884 dolar ile başladı lakin hala çok alınmış bölgede bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Son 10 günde Dolar/TL ve global altın fiyatlarında yaşanan yükselişle birlikte 500 TL’nin üzerine tırmanan gram altın, haftaya 510 TL hududunda başladı.

Dolar/TL’nin 8,50 seviyesinni üzerine çıktığı ve global altın fiyatlarının 1.950 dolar olduğu 6 Kasım’da 534 TL’ye ulaşarak tüm vakitlerin tepesini gören gram altın, sonrasında dolar/TL ve altın fiyatlarındaki gerilemeyle Şubat ayında 400 TL’nin altını test etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir