Bir banka daha kripto para ürünü çıkarıyor

Yazan:

Saxo Bank’ın dijital yatırım ünitesi Saxo Markets, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i bulunduran bir yatırım servisi kurmayı hedefliyor. Böylelikle traderlar tek bir marj hesabından kripto alıp satabilecek.

Çarşamba günü yapılan açıklamaya nazaran, banka bir bacağı ABD Doları, Euro ve Japon Yeni öbür bacağı kripto olan süreçlerde servis sunabilecek.

Yeni servis evvel Avustralya ve Singapur’daki müşteriler için hizmete girecek ama banka öteki piyasalarda da kripto para yatırım hizmeti sunmayı planlıyor.

Goldman, Citi ve JP Morgan’dan kripto adımı

Goldman Sachs, Citi ve JP Morgan da müşterilerinin talebi üzerine kripto varlık hizmetlerine başlayacaklarını duyurmuştu.

JP Morgan bu yaza kadar müşterilerine Bitcoin fonu hizmeti sağlamayı planlarken, Goldman Sachs yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı. Spot kripto para piyasasında bulunmayan kurum rastgele bir duyuru yapmadan ilgili türev enstrümanları yatırımcıların kullanımına açmıştı.

Citigroup ise müşterilere şimdi kripto para ile ilgili hizmetlerin sağlanmadığını lakin finansman ve korumanın düşünülenler ortasında olduğunu belirtmişti.

Bankanın Global Kur Müdürü Itay Tuchman Financial Times’a “Bizim için farklı seçenekler mevcut ve müşterilerimize en güzel nasıl hizmet edebileceğimizi kıymetlendiriyoruz. Bu bankanın kendi hesaplarıyla süreç yapma gayreti olmayacak” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir