Bitcoin’e Nasıl Yatırım Yapılır?

Yazan:

Bitcoinler son günlerin en popüler yatırım aracı haline gelmiştir. Birçok Türk ve yabancı yatırımcı tarafından ilgi gören bitcoinlere nasıl yatırım yapılır, bitcoine yatırım yapmak için öncelikle kendinize bir platform belirlemeniz gereklidir.

Bitcoinler Nasıl Yatırım Yapılır, Belirlediğiniz platform yani dijital para borsası Türk veya yabancı bir ülkeye ait olabilir. Sizlerde araştırmalarınız sonucunda hangi borsa üzerinden kolay yatırım yapabilirseniz seçimlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Sermayelerinizi bitcoinlere yatırarak kısa süreler içinde büyük karlar elde etmeniz mümkün olacaktır. 2008de ortaya çıkan bitcoinler şuanda dijital para dünyasında en ünlü olan Coin dir. Sizlerde büyük yatırımlar yapacaksınız kesinlikle seçimlerinizi bitcoinlerden yana kullanmalısınız.

Bitcoinler için seçtiğiniz bir Türk borsası ise çok kolay bir şekilde üyelik oluşturarak e cüzdan sahibi olmanız gereklidir. Üye olduktan sonra mailinizi onaylayarak, para yatırma işlemlerine geçebilirsiniz. Para yatırmadan önce mutlaka tüm bitcoinlerin borsalarından grafikler incelenmelidir. Grafik ve tablo incelemelerinden sonra belirlediğiniz miktarı yatırarak, borsa seyrini izleyebilirsiniz. Geçmişten günümüze 8 yıl içinde çok düşük miktarlarda düşüş gösteren bitcoinlerin, çok büyük yükselişleri vardır. Ve bu genellikle döviz kurlarıyla alakalıdır. Döviz kurlarındaki değişimlerin etkisi ile bitcoinlerimizde yükselip düşmektedir. Döviz kurlarının etkilenmesiyle birlikte aynı zamanda bitcoinlere olan talepte oldukça etkilemektedir. Bitcoinlere olan talep arttığı sürece miktar ve fiyatlar yükselmektedir.

Bitcoin Fiyatı Ne Zaman Düşer?

Bitcoinlerin fiyatlarının düşmesi ile birçok yatırımcı yüklenme yapmaktadır. Çok düşük miktarlarda azalış göstermesine rağmen tüm dünyayı etkilemektedir. Düşüşlerinin olduğu zamanlarda genellikle dolar ve Euro’nun düştüğü zamanlarda yaşanır. Sizlerde borsayı takip ederek dolar ve Euro’nun düşme durumunda hemen bir bitcoin sahibi olabilirsiniz. Bitcoinler ne zaman düşer, bitcoinler siyasi olaylardan da etkilenmektedir. Tüm dünyayı ilgilendiren herhangi bir olay durumunda erken seçim, dünya hakimi ülkelerde ki seçimlerde bitcoinlerin fiyatını düşürmektedir. Bu durumları kollayarak yatırımlarınızı yapabilirsiniz.

Bitcoinler Ne Zaman Artar?

Bitcoinler diğer alt coinlere bağlı olarak fiyat grafiklerinde değişiklik göstermektedir. Bitcoinler ne zaman artar, bitcoinlerin artması için herhangi bir döviz kurunda Euro ya da Dolarda yükseliş görülmesi gerekmektedir. Doların arttığı durumunda otomatik olarak bitcoin fiyatlarında artmaktadır. Çünkü ülkemizde bitcoinler dolar bazında işlem görmektedir. Mesela sahip olduğunuz 1 BTC şuanda ki değeri 72.580,74 TL iken, dolarda %10luk artış görülmesinde aynı şekilde BTC nizde bir artışa sebep olacak ve otomatik olarak 72.580,74da %10luk bir artış görülecektir. Para hacminin daralması da bitcoin fiyatını arttıracaktır.

Bitcoinlere Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitcoinlere yatırım yapamaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunların;

  • Popüler ve güvenilir bir dijital para borsasından coin satın almak.
  • Satın alacağınız coinlerin güvenilir bir siteden almanız gereklidir. Buna sizin için belirlediğimiz para borsalarına göz atarak seçim yapabilirsiniz.
  • Mail onayınızı mutlaka veriniz ve para yatırma işleminden sonra mutlaka verilen adresin kodlarını saklayınız.

Platforma üye olduktan sonra elektronik postanıza gelen maili muhakkak onaylayınız. Bazı siteler onay aramaksızın direk para yatırma işlemleri yapsa da sınırlama getirilmeden mutlaka maillerinizi onaylamanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra para yatırma işleminde önünüze çıkan sayfanın kodunu mutlaka saklayınız. Linki kopyalayabilir ya da fotoğrafını çekebilirsiniz. Herhangi bir hesaba geçiş durumunda aksaklık çıktığı zaman elinizde kanıt niteliğinde bu kod kalmalıdır.

  • Para yatırma işleminden sonra mutlaka hesabınızı kontrol ediniz.
  • Para yatırma işlemi yaparken, kafanıza göre yatırım yapmayınız. Grafik ve tabloları muhakkak ince bir şekilde inceleyiniz.

Para yatırma işleminden önce para yatırmak istediğiniz coin hakkında bir bilgiye sahipseniz hem para yatıracağınız site üzerinden hem de global diğer para borsalarından coinin gidişatını inceleyiniz. Döviz kurları gibi haftalık aylık ve günlük olarak değişim gösteren bu dijital paralarda uzun dönem ve kısa dönem seyirler incelenmeli ve buna göre yatırım yapılmalıdır. Aynı zamanda son alış satış fiyatları tablolarını muhakkak inceleyiniz. Son alış fiyatı yüksek olan coinlerden bir süre daha beklemeye girebilirsiniz. Satış işlemlerinde azalış göründüğü zamanda aynı şekilde bir süreç daha bekleyerek satış fiyatlarının yükselmesini beklemenizi tavsiye ediyoruz. Alış fiyatlarının düşüşü durumunda direk olarak yatırımınızı yapabilirsiniz. Fakat bunları yaparken de muhakkak ülkenizin siyasi olası durumlarını göz önünde bulundurunuz. Her türlü gelişme coinlerin fiyatını etkilemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir