Bitcoinler Birisinin Eline Geçebilir Mi?

Yazan:

Bitcoin hakkında yatırımcıların belki de en çok merak ettiği soruların başında gelen Bitcoinler birisinin geline geçer mi? Sorusunun cevabını sizlere buradan açıklamak istiyoruz.

Sanal para birimi olması ve yatırımcıların elinde somut bir kâğıdın veya evrakın bulunmaması aslında bu sorunun ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de Bitcoinlerinizin birisinin eline geçip geçmemesinin tamamen size bağlı olduğunu belirtmek istiyoruz.

Borsalar güvenli değil

Ülkemizde ve Dünya’da son derece yaygın bir para birimi olarak yoluna devam eden Bitcoin’in özellikle saklama cüzdanları yatırımcıların en çok tercih ettiği saklama tipleri arasında gelmektedir. Ancak küçük çaplı sanal para yatırımı yapan birçok kullanıcının sanal paralarını borsalar üzerinde tutması bu konuda ciddi sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Eğer sizlerde Bitcoin alımı yaptıysanız ve ortaya koyduğunuz para oldukça yüksek ise mutlaka bir sanal para cüzdanı temin ederek Bitcoinlerinizin güvenli bir şekilde korunmasını sağlayabilirsiniz.

Sanal para cüzdanları kullanın

Diyelim ki, almış olduğunuz Bitcoinlerinizi sanal para borsaları üzerinde saklıyorsunuz. Sanal para borsalarını anlık olarak yapılacak bir siber saldırı sonrasında mevcut Bitcoinlerinizin tamamen ortadan kaybolma riskinin bulunduğunu öncelikle belirtmek istiyoruz. Bu yüzden de Bitcoinlerinizin birisinin eline geçmesi ve artık o kişilerin olması söz konusu olmaktadır. Ancak eğer sanal paralar için üretilen sanal para cüzdanlarını sizlerde temin ederek sanal paralarınızı bu cüzdanlar içerisinde saklarsanız Bitcoin ve diğer coinlerinizin bir başkasının eline geçme şansı bulunmamaktadır.

Ancak sanal para cüzdanlarının ortalama fiyatlarının ise 300 Dolar civarında olduğunu belirtmek istiyoruz. Yani Bitcoinlerinizi saklamak istediğiniz cüzdanlar içinde bir bedel ödemek zorundasınız. Bu yüzden eğer yüklü bir miktar ile sanal para alım satımı yapmıyorsanız sanal paralarınızın borsa üzerinde kalması daha karlı bir yatırım olacaktır. Ancak 300 Dolar vererek cüzdan alma gücünüz varsa ve sanal paralarınızı daha güvenli bir şekilde saklamak istiyorsanız bu sefer cüzdanları temin ederek sanal paralarınızın internet ortamından bağlantısını keserek ömür boyu güven içerisinde saklama fırsatını bulmuş olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir