Borsa yatırımlarına perspektif bakış açısı

Yazan:

Borsa yatırımcıları geçtiğimiz yıl içerisinde çok büyük kazançlar elde ettiler, ancak bu büyük kazançları elde tutmak, psikolojik piyasa tuzaklarından kaçınmak gerekir. Aksi halde tüm kazanç eriyip bitebilir.

Borsa yatırımcıları geçtiğimiz yıl içerisinde çok büyük kazançlar elde ettiler, ancak bu büyük kazançları elde tutmak, psikolojik piyasa tuzaklarından kaçınmak gerekir. Aksi halde tüm kazanç eriyip bitebilir.

Boğa piyasalarında büyük kazanç elde etmek, yatırımcıyı inanılmaz yapmaz. Geçen yıl hisse senedi almış ve kazanç sağlamış herkes aynı şeyi düşünüyor. Geri dönüş ne kadar hızlı ve büyük olursa, psikolojik çöküntü o denli büyük hüsrana yol açıyor. Önünüzde açık olan tüm piyasalara bakın, her birinin geçen yıl ne durumda olduğuna ve şimdi ne durumda olduğuna bakın, eğer büyüme ivmesi görüyorsanız sakin olun, hemen alış emri vermeyin.

Zira, Paypal, Square, Nvidia ve Bitcoin için aynı durum söz konusuydu. Geçen yıldan bu yıla büyük bir ivme kaydederken bir anda düşüş yaşadılar ve yatırımcılarını üzecek duruma getirdiler. Mantığıyla hareket edenler tabi zamanından önce yatırımlarını geri çekti ve elde ettikleri küçük miktarlarla yetinmeyi bildiler, ama geri çekilmeyenler tamamen hüsrana uğradı. Siz de bu durumu yaşamayın, her yükseliş size kar getirmez.

Timothy Clubb’un çok güzel bir örneği var bu konu ile alakalı; Dijital para birimlerine yatırım yapan her kimseler, büyük bir risk iştahıyla beslenerek yatırım yapmaktalar. Ama hüsrana uğrayacaklar. Zamanından önce davrananlar kar ettiler hatta milyoner olanlar bile var ama bu her zaman böyle devam edemez.

Önemli Türk ekonomistlerden kimleri tanıyorsam benzer yorumları yapıyorlar. Dijital para birimlerine yapılan yatırımların çok düşük miktarlar da olması gerektiğine inanıyorlar. Zira bende öyle, bakınız ben de dijital para birimlerine yatırım yapıyorum, ancak zamanı gelmeden önce elimdeki tüm para birimlerini çıkartıp, kısa vade karlarıma bakıyorum. Eğer zamanından önce davranmazsam çok büyük ihtimalle birkaç yüz lira ile ayı kapatabilirim.

Eğer siz de mantığınızla yatırım yapmak istiyorsanız, köşemi okumaya devam edin. Tecrübelerimden faydalanan herkes büyük kazanç elde edemese dahi hiç zarar etmeyecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir