Dolar kuruna Erdoğan’dan açıklama geldi!

Yazan:

Türk Lirası son bir ay içinde yaklaşık %7 değer kaybederek rublenin daha altında değer kaydı buldu. Dolar karşısında en çok ruble değer kaybediyordu artık Türk Lirası.

Döviz kurlarındaki bu artışın mantığını arıyoruz ancak bulamıyoruz. Bu denli artışın hiçbir mantıklı açıklaması, makul bir izahı yok. Ekonomide emin adımlarla ilerlediğini belirten Türkiye’nin para biriminin bu kadar değersiz olmasının hiçbir açıklanabilir tarafı yok. Döviz kuru üzerinden terbiye edilemeyeceğini söyleyen Erdoğan için yeni bir reform bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Ekonomide aktif rol oynayanlar, finans sektörünün içinde olanlar eğer Suriye’deki bu gelişmeleri bahane ederek ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yaparsınız. Bunları gayet iyi biliyoruz. Yeri geldiğinde bunun hesabını verir, bunun bedelini ödersiniz. Döviz kurlarındaki artışın makul, mantıklı, işin kitabına uygun bir izahı yok” dedi.

Küresel ekonomide kırılganlığa yol açacak herhangi gelişmenin olmadığını belirten Erdoğan, “Hiç endişe etmeyin, Türkiye yoluna devam ediyor, bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler” dedi.

Türk Lirası son bir ay içinde yaklaşık %7 değer kaybederek rublenin daha altında değer kaydı buldu. Dolar karşısında en çok ruble değer kaybediyordu artık Türk Lirası.

İç siyasi gelişmeler, yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın oluşturduğu makro dengesizlikler, jeopolitik endişelere ve küresel risk iştahına sebep oluyor.

Kısa bir hatırlatma Dolar güne 4.10 TL ile başladı ve şu an durumu 4.12 TL.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir