En Avantajlı Kasko Nasıl Seçilir?

Yazan:

Otomobillerin, değerli mal varlıkları arasında ikinci sırada olduğunu söyleyebiliriz. Birçok kişi ev sahibi olmasa bile bir otomobil sahibi. Gerek yapılmış birikimler ile, gerekse bankaların sağladıkları imkanlar dahilinde kullanılabilecek krediler ile bir otomobil sahibi olmak mümkün.

Bazı kişiler kısıtlı birikimler ile orta düzeyde bir araç alıyorken, bazı kişiler de daha lüks araçlara yönelebiliyorlar. Fakat şöyle bir şey var ki; otomobilinizin marka ve modeli her ne olursa olsun herkesin araçlarına karşı olan ortak bir sorumluluğu var: Kasko yaptırmak.

Kasko Nedir?

Kasko, araç sigortalarından bir tanesini ve amacı, aracına sigorta yaptıran kişinin uğrayacağı herhangi bir zararın karşılanması demektir. Kişinin iradesi dışında aracının herhangi bir hasara uğraması durumunda sigortalı kişiye teminat ödenmesini sağlamak amacıyla yapılır.

Araç Kaskosu Neden Önemlidir?

Araç kaskosu, en başta bütçesi kısıtlı olan kesim için kritik bir önem taşıyor. Bin bir uğraş ile alınan aracın yenisini almak, kişiye zorluk teşkil edebiliyor. Bu sebeple kısık bütçeye sahip olanlar bir yandan araç sahibi olurken, diğer yandan da avantajlı kasko sigortası aramaya başlıyorlar. En nihayetinde kasko yaptırmak da bir miktar harcama gerektiriyor.

Günümüz şartlarına bakacak olursak, sigorta şirketleri ve sunulan farklı ürünlerle avantajlı kaskoya erişmek artık daha mümkün. Elbette ki bundan ayrı olarak, kasko seçenekleri arasından hangisinin daha avantajlı olduğunu belirlemek için bazı ayrıntılara inmek gerekiyor. Yapılan yanlış seçimler ile avantajlı kasko yerine teminatı eksik olan kaskolar alınabiliyor.

Avantajlı Kasko Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Alacak olduğunuz kasko dahilindeki teminatları öğrenmeniz, gerçekten ihtiyacınız olanları sorgulamanız gerekiyor. Yurt dışına hiç çıkmıyor olmanıza rağmen yurt dışı teminatı almanız gerekmiyor. Poliçenize dahil ettireceğin her teminat sizin için ek bir ücret anlamına geliyor. Fakat bazı sigorta şirketleri fiyatları daha uygun hale getirmek için kritik teminatları poliçenizden çıkarabilir. Böyle durumlarda fiyatın düşük görünmesi cazip gelebilir ama hasar olması durumunda, önceden çıkarmış olduğunuz teminatın önemini maliyetli bir şekilde anlarsınız.

-Teminatlar kadar büyük önem taşıyan bir başka konu da, satın alacağınız poliçenin kapsamı, tarafların yükümlülükleri, eklenmiş teminatlar ve herhangi bir anlaşmazlık durumunda yapılması gereken şeyleri bulunduğu genel kasko şartlarıdır. Genel şartları kesinlikle incelemeniz gerekiyor.

-Yaptıracak olduğunuz kasko dahilinde yararlanma şansınız olan bazı indirimler olabilir. Sigorta şirketleri bu indirimleri size hatırlatmıyor olsa da siz sorarak büyün indirimler elde edebilirsiniz.

-Kasko konusunda muafiyet uygulamasından yararlanmayı düşünüyorsanız, bu uygulamanın avantajlarını ve dezavantajlarını detaylıca öğrenmelisiniz. Bu tür uygulamalar prim indirimini de sağlıyor olduğu için tazminat ödemesini doğrudan etkiliyor.

-Bazı poliçeler asistan hizmetleri de sunuyorlar. Kasko poliçelerinde çoğu kez sunulan bu ek hizmetlerin özellikleri sigorta şirketine göre değişiklik gösterebiliyor. Bu türden hizmetlerin de iyi anlaşıldığından emin olmayacak olursanız, ihtiyaç duyduğunuzda karışıklıklar yaşayabilirsiniz.

Başlıca noktaların bunlar olmasına karşın, gelecekte sıkıntı yaşamamak adına sözleşmenin her detayının titizlikle araştırılması ve öğrenilmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir