Endonezya kripto para işlemlerine vergi getirmeyi planlıyor

Yazan:

Endonezya, lokal yatırımcılar ortasında popülerlik kazanmasından sonra kripto paraların trade edilmesine vergi getirmeyi planlıyor.

Endonezya, koronavirüs salgınından ötürü etkilenen kamu gelirlerini artırmak isterken, ülkedeki vergi dairesi sözcüsü Neilmaldrin Noor kripto paralar için vergi planının hala kıymetlendirme basamağında olduğunu söyledi.

Neilmaldrin “Şunu bilmek değerli. Şayet bir kâr ya da bir süreçten doğan sermaye yararı varsa, bu kâr vergiye tabidir. Bundan ötürü sermaye çıkarı elde eden vergi mükellefleri vergi ödemek ve raporlamak zorundadır” dedi.

Güney Asya’nın en büyük iktisadı olan Endonezya kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklamış ancak emtia olarak süreç görmesine müsaade vermişti.

Endonezya’daki en büyük kripto para Borsası Indodax ise Bitcoin ve kripto paraların fiyatlarındaki artışla kullanıcı sayısının 3 milyona ulaştığını belirtiyor. Borsanın kullanıcı sayısı yıl başında 2,3 milyon civarındaydı.

Endonezya Finansal Hizmetler Kurumu ise yatırımcıları kripto para yatırımı yapmanın yarattığı muhtemel riskler konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir