Ethereum 4 bin doları gördü

Yazan:

En büyük ikinci kripto para olan Ethereum, pazartesi günü 4 bin dolar düzeyini aşarak 2021 yılında pahasını dörde katlamış oldu.

Ethereum’un piyasa kıymeti 463 milyar dolar civarına ulaşırken kripto paranın dominansı ise yüzde 19 civarında seyrediyor. Bitcoin ise 59 bin dolar civarında bulunurken, dominansı son üç yılın en düşük düzeyine gerileyerek yüzde 45,20 oldu.

Ethereum’a gelen ve blokzincirin verimliliğini artıran yeni güncellemelerin fiyatı üst taşıyan ana etken olduğu düşünülüyor.

Ethereum yeni bir rekora ulaşırken, Litecoin de yüzde 10’dan fazla yükselişle birinci kere 400 doların üzerini gördü. XRP ise 1,59 dolar civarında bulunuyor.Bloomberg Galaxy Kripto Para Endeksi ise gün içerisinde yüzde 10’a yakın yükseliş kaydetti.

Dogecoin’den kaçış altcoinlere kaydı

Dogecoin’i kripto para piyasasının en büyük para ünitelerinden biri haline getiren ünlü iş insanı Elon Musk, bu sefer Dogecoin’de hayal kırıklığı yarattı.

Musk’ın ABD’deki ünlü ‘Saturday Night Live’ televizyon programına katılıp Dogecoin ile ilgili konuşacağına işaret eden Twitter paylaşımı sonrasında heyecanlanan Dogecoin yatırımcıları gösteride aradığı iletileri bulamadı.

Musk’ın gösteriye katılmasından evvel 73 sentin üzerine çıkarak rekor kıran Dogecoin, gösterinin akabinde yüzde 29 düşüş yaşadı ve 51 sent düzeylerini test etti.

Uzmanlar Musk’ın gösteride beklenen iletileri vermediği takdirde Dogecoin’den çıkışların altcoinlere yönelmesini bekliyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir