Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller KSS Platformu

Yazan:

QNB Finansbank, müşterilerinin tüm sorunlarına dokunmayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra geleceğin yaratıcı liderleri olan çocuklar için de “QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller” projesini başlatmıştır. QNB Finansbank ve Microsoft Türkiye ile birlikte geliştirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi ile çocukların teknoloji okuryazarlığı konusundaki becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

2015 yılında hayata geçirilen projede HABİTAT Derneği de paydaş olarak yer almaktadır.  27 ilde, 8 ile 14 yaş arası 20’şer kişilik sınıflarda çocukların teknoloji odaklı yaratıcılıklarını ön plana çıkarmayı hedeflemiştir. Çocukları yarınlara hazırlamak için geliştirilen toplumsal sorumluluk platformu ile yenilikçi, analitik ve yaratıcı düşünen yeni nesiller yetiştirmek için geliştirilen bir projedir.

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor

QNB Finansbank, Habitat ve Microsoft Türkiye programı daha kapsamlı hale getirdi. Proje ile Türkiye’nin bilişim üretimindeki payını daha yukarılara taşımak için hayata geçirilmiştir. Proje sayesinde, çocuklar bilgisayar başında tüketici olmaktan ziyade üretici konuma geçmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirerek, onları programcılıkla tanıştırmak ve kod okuryazarlığı bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor Problem Başlıkları

Dünyanın en büyük 17. Ekonomisi olan Türkiye’nin, Bilişim teknolojileri pazarındaki payı % 1’dir. Ekonomik gelişmeler ile bilginin birbirini desteklemesi ile ilerlediğinde, ekonominin büyük bir sırama yaptığı görülmektedir. Güney Kore ve Estonya bunun en güzel örneği iki ülkedir. OECD’nin yapmış olduğu araştırmaya göre bilgi ekonomisi indeksi ile GSYİH arasındaki ilişkinin % 85 oranında birbirine bağlı olduğu görülmektedir. Türkiye’nin yüksek gelir gurubuna sahip ülkeler arasına girmesi için, eğitimde, bilim ve teknolojide yapılacak olan atılımlarla mümkün olacaktır. Genç nüfusu fazla olan ve internet kullanıcı oranının artması ile Türkiye avantajlı bir konuma sahiptir.

Kampanya Konusu

Teknoloji tüketenden, üreten bir ekonomiye dönüşmek için eğitim ve ekonomiye yatırım ile olduğuna inanan Microsoft Türkiye, Habitat ve QNB Finansbank bir proje geliştirerek bu projeyi tüm Türkiye’ye yaymak için el ele vermişlerdir. Proje kapsamında, pilot illerde gönüllü eğitmenler tarafından 16 saatlik “KODU” programlama dili eğitimi verilmektedir.

KODU Nedir?

Microsoft tarafından geliştirilmiş olan ve çocukların erken yaşlardan itibaren programlama becerisini geliştirmesini sağlamak için geliştirilmiş bir oyun geliştirme aracıdır. KODU, basite indirgenmiş bir dille, çocukların becerilerini üç boyutlu dünyada geliştirmelerini sağlayan bir oyun aracıdır. KODU ’da komutlar diğer programlama dillerinde olduğu gibi yazılı olarak değil, görsel öğeler kullanılarak girilir. Bu programlama dili aracılığı ile çocuklar kendi oyunlarını geliştirebilirler.

2018 KODU Sınıf Eğitimi Başvuruları Hakkında

2018 KODU sınıf eğitimleri yarıyıl tatilinde başlamış olup, 8 ile 14 yaş arası okuma yazma bilen tüm çocuklar bu sınıf eğitimlerine katılabilmektedirler. Eğitimler HABİTAT derneğinin gönüllü eğitmenleri tarafından verilmiş ve 2 gün sürmüştür. Günlük olarak eğitim süresi 8 saattir.

KODU Cup 2018 Başlıyor

2015 yılında hayata geçirilen ve bu sene üçüncüsü yapılacak olan KODU Cup Türkiye yarışmasına 85 ile 14 yaş arasındaki tüm öğrenciler katılabilecektir. 2018 yılında yapılacak olan yarışmanın teması “Uzayda Yaşam” ve son başvuru tarihi 30 Haziran 2018 olacaktır. Öğrencilerin 3’er kişilik guruplar halinde katılabilecekleri bu yarışmaya başvurular öğretmenler tarafından yapılmalıdır. İki kategori halinde yapılacak olan yarışmaya 8-11 yaş arası 5 takım, 11-14 yaş arası kategorisinde de 5 takım olmak üzere 10 takım öğretmenleri ile İstanbul’da yapılacak olan finallere katılacaktır. Finallerde yarışmacılar oyunlarını jüriye tanıtacaklar ve ilk üçe kalanlara kupa ödülü verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir