Findeks Nedir?

Yazan:

Öncelikle Findex’in kredi notu ile ilgili bir web uygulaması olduğunu bilmeliyiz. Kredi Kayıt Bürosu ve Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nden edindiği kredi notu bilgisini kişiler ya da şirketler için her an ulaşılabilir veri olarak sunmaktadır.

Türkiye’de faaliyet gösteren 9 bankanın( Vakıf Bankası, İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Şeker Bank, Yapı Kredi Halk Bankası, Deniz Bank, Ak Bank) ortaklaşa oluşturduğu bu platform kullanıcıların bankalar ile olan ilişkilerini riske atmadan yönetebilmelerini sağlıyor.

Findeks Kredi Notu Nedir?

Kullanıcıların 0 ile 1900 puan arasında değerlendirildiği bir finansal güvenilirlik ölçüsüdür. Kredi kullanımı 900 puanın altında kalanlar için zorlaşıyor. 1200 ve üstü puan sahibi gerçek ya da tüzel kişiler ise finansal ihtiyaçlarını sorunsuz şekilde karşılayabiliyor.

Findeks Risk Raporu Nasıl Alınır?

İlgili raporu çalıştığınız bankalardan talep edebildiğiniz gibi Findex internet sitesinden de üye olarak temin edebiliyorsunuz.

Findeks Risk Raporu Ne İşimize Yarar?

Biliyorsunuz ki bankalara ilettiğimiz kredi talepleri, her olumsuz cevapta kredi puanımızın düşmesine neden oluyor. Finansal itibarımızı bilmemiz kredi notumuzu korumamızı sağlıyor. Bu nedenledir ki Findex üzerinden edindiğimiz Kredi Risk Raporu, olumsuz olacağını görebildiğimiz bir kredi başvurusu yapmamamızı sağlıyor ve puanımızı yükseltmemiz için bize yardımcı oluyor. Kredi notumuzun ‘0’ olması halinde bankalar üzerinden herhangi bir kredi kullanmak mümkün değildir. Bunun nedeni ödenmemiş ya da sürekli son ödeme tarihi geçen kredi ve kredi kartı borçları, ödemesi gerçekleşmeyen kefillik durumları olabilir.

İlgili borçların kapatılması halinde kredi puanının normal seviyelere yükselmesini sağlamak için en etkili yöntem ise; ufak rakamlarda kredi kullanıp taksitleri düzenli ödemektir. Sonrasında ödemelerinizin tümünü bir kredi kartından yapmaktansa farklı kredi ya da banka kartlarına bölmeli ve birden fazla bankaya güven vermelisiniz.

Rakam olarak düşük bedellerle de olsa kendinizi borçlandırın ve kısa taksitler halinde gününde ödemelerle borcunuzu bitirin. Kara Listede olduğu ifade edilen ve kredi sicilleri sıfırlanan kişiler umutlarını yitirmeden borcun bitmesinin üzerinden 5 yıl geçmesi halinde sicillerini düzeltebiliyor. Findex’in kullanıcılarına finansal itibarlarını yukarı çekmelerini sağlayacak farklı çözümleri de bulunuyor. Detaylara internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir