Galata Wind ilk çeyrekte satışlarını artırdı

Yazan:

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, nisanda paylarının yüzde 30’u halka arz edilen Galata Wind Güç’ün konsolide gelirleri yılın birinci çeyreğinde, martta tam kapasitede devreye giren Taşpınar RES’le birlikte yüzde 8,1 üretim artışı ve ABD dolarına endeksli satışlar nedeniyle kurdaki artışın tesiriyle geçen yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 17,7 artarak 88,2 milyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Geçen yıl sonunda kısmi olarak faaliyete geçen Taşpınar RES, ocakta 1526 megavatsaat, şubatta 1453 megavatsaat ve türbinlerin tamamının devreye alındığı mart ayında 12 bin 619 megavatsaat üretim yaptı.

Şirketin temel faaliyetlerinden öbür gelirler içinde raporlanan karbon emisyon sertifika hakkı satış gelirleri geçen yılın tıpkı devrine kıyasla yüzde 235 artışla 2 milyon 313 bin lira oldu.

Galata Wind’in konsolide brüt karı bu devirde yüzde 5,9 artarak 57 milyon 667 bin lira olarak gerçekleşti.

Karbon emisyon sertifika hakkı satış gelirleri dahil edilerek hesaplanan konsolide faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) yüzde 18,1 artışla 71 bin 309 bin lira, FAVÖK marjı ise yüzde 80,8 olarak gerçekleşti.

Galata Wind, yılın birinci çeyreğinde işletme faaliyetlerinden geçen yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 51 artışla 114 milyon 388 bin lira nakit elde etti.

Şirketin birinci 3 aylık net karı ise operasyonlardan sağlanan net kar artışına rağmen Taşpınar RES yatırımının da tesiriyle ticari faaliyetler kapsamında elde edilen kur farkı gelirlerinin geçen yılın altında kalması ve yatırımın finansmanı için kullanılan banka kredilerinin faiz ve kur farkı masraflarındaki artış nedeniyle geçen yılın altında kalarak 7 milyon 797 bin lira olarak kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir