Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Yazan:

Hasarsızlık indirimi kısaca sigortalıların 1 yıl boyunca herhangi bir kaza yapmaması durumunda sigortalılara tanınan indirim hakkıdır.Bu indirimi 1 yıl boyunca herhangi bir kaza yapmamanız durumda şartsız koşulsuz elde edebiliriz fakat herhangi bir kazaya dahil olunursa bu hakkı bulunduğumuz sene için kaybetmiş oluruz.

Hasarsızlık İndiriminden Kimler Yararlanabilir?

Sigortalı olan ve izleyen yılda herhangi bir döneminde bir kazaya karışmamış olan herkes istisnasız hasarsızlık indirimden yararlanabilir.

Hasarsızlık İndirimi Oranları Nelerdir?

Hasarsız geçirdiğiniz bulunduğunuz yıldan başlayarak bir sonraki sigorta yenileme işleminde %30 indirim hakkı kazanırsınız.

2. yıldaki yenilemede % 40

3. yıldaki yenilemede % 50

4. yıldaki yenilemeniz de ise %60’a varan indirim hakkı elde edebilirsiniz.

Hasarsızlık İndirimi Nasıl Kaybolur?

Sigortalının 1 yıllık yaptırdığı poliçe dönemi içinde herhangi bir kazaya karışması durumunda kazada oluşan hasarı poliçesi üzerinden yaptırmak isterse hasarsızlık indirimden yararlanma hakkını kullanamaz. Bir sonraki yıl poliçe yenileme döneminde hasarsızlık indirimi uygulanmayacağından indirimsiz tutarı ödeyerek poliçesini yenileyebilir.

Poliçenin yenilendiği dönemden sonra herhangi bir kazaya karışmaması durumdan diğer poliçe yenilme döneminde tekrar hasarsızlık indirimden yararlanma hakkını elde etmiş olur.

Yeni Araç Alındığında Hasarsızlık İndirimi Kaybolur mu?

Aracınızı yenilediğiniz de eğer bir kazaya karışmamışsanız yeni yaptığınız poliçeye eski hasarsızlık indirimi primi yansıtılarak yine bu haktan yararlanmış olursunuz.

Hasarsızlık İndirimi Hangi Durumlarda Bozulmadan Devam Eder?

Çoğu kazada hasarsızlık indirimi hakkınızı kaybedersiniz fakat her şeyden olduğu gibi bu sisteminde istisnai durumları bulunur. Hasarsızlık indirimin bozulmadığı durumlar hasarın büyük olmadığı durumlarda uygulanır.

Hasarsızlık indirimin bozulmadığı durumlar;

– Teyp ve radyo hasarları,

– Cam kırılmaları, silecek arızaları vb.

– Minik hasarların olduğu durumlar,

– Karıştığınız kazada karşı tarafın yüzde yüz haksız olması.

Kaza Durumunda Hasarı Poliçe Yerine Kendimiz Karşılarsak Hasarsızlık İndirimi Bozulur mu?

Büyük hasarlı kazalarda hasarın poliçeniz tarafından karşılanmasını isterseniz hasarsızlık indirimi hakkınız kaybolmuş olur. Fakat hasarı işe poliçeyi karıştırmadan kendiniz yaptırmak isterseniz hasarsızlık indirimi kaldığı yerden devam ederek indirim hakkınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir