İhtiyaç Kredisi mi, Nakit Avans mı?

Yazan:

Kredi kartından kullanılan nakit avans kullanımı ve ihtiyaç kredisi kullanım oranı her geçen gün artmaktadır. Kredi kartıyla nakit avans çekmek artık çok kolay hale geldi. Aynı şekilde ihtiyaç kredileri de artık mobil uygulamalardan bankaya gitmeden çekilebilmektedir.

Peki, Hangisi Avantajlı Hangisi Dezavantajlı?

İlk önce nakit avanstan bahsedecek olursak bu avansı kullanmak için herhangi bir belgeye ihtiyacınız yok. Nakit avans ihtiyaç halinde daha hızlı bir çözüm. Kredi kartınızda limit olduğu sürece bu avansı çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat bunu dezavantajı kullandığınız miktar kadar kredi kartı limitinizin azalması.

İhtiyacınız Olan Şey Nedir?

Hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlerken geri ödeme planı, faiz oranı, verilen vade süresi ve ihtiyaç sebebini göz önünde bulundurmanız gerekir. İhtiyaç kredisinin faiz oranları nakit avansın faiz oranlarından genelde daha düşüktür. Bu da geri ödemesinin daha az olacağı anlamını taşır. İhtiyaç kredisinin taksit sayısı en fazla 36 ay olmasına karşın nakit avansın taksit sayısı sadece 9 aydır. Buda ödemelerinizin ihtiyaç kredisinde daha düşük ve uzun sürede yapacağınız anlamına gelir. İhtiyaç kredisinin başka bir faydası ise istediğiniz rakam kadar başvuruda bulunabilecek olmanızdır. Tabi ki kredi notunuzun yüksek olması sizin dilediğiniz kadar kredi çekmenizi sağlar. Kredi notunuz düşükse sistem size verilen ihtiyaç kredisini düşük limitte tutacaktır.

Hangisini Çekmek Daha Kolay?

Hangisini çekmek daha kolay diye sorarsanız size nakit avans cevabını verebilirim. Sadece kredi kartınızda limit olması yeterlidir. ATM ye gidip herhangi bir banka personeli ile görüşmeden ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Fakat ihtiyaç kredisinde söz konusu kredinin size uygun olup olmadığı araştırılacaktır.

İhtiyacınız Kısa Süreli ve Düşük Limit İse Ne Yapmak Gerekir?

Eğer ihtiyacınız düşük bir miktarsa nakit avans kullanmak daha mantıklı bir yoldur. Eğer ihtiyacınız çok fazlaysa bu sefer ödeme kolaylığı ve süresi açısından ihtiyaç kredisine yönelmek daha mantıklıdır.

İkisini Aynı Anda Kullanabilir miyim?

İkisini de aynı anda kullanabilirsiniz. Fakat hangisini kullanacağınızı ihtiyacın büyüklüğüne, faiz oranına ve vadesine göre kendiniz karşılaştırmanız ve belirlemeniz gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir