Kişisel bütçe takibi için 3 uygulama!

Yazan:

Paranızı geldiği gibi gidiyor, nereye harcadığınızı dahi bilmiyorsunuz değil mi?

Paranızı geldiği gibi gidiyor, nereye harcadığınızı dahi bilmiyorsunuz değil mi? Ülkemizde insanların en çok sorun yaşadığı ve dışa haykırdığı sorunlardan bir tanesi bu. Evet bir para miktarı kazanılabiliyor, ama harcamaların nerelere ne kadar yapıldığı bilinmiyor. Eğer kişisel finans tablonuzu çıkartıp, bütçenizi kontrol altında tutmak isteyenlerdenseniz bu içerik tam size göre. Tam size göre 3 adet uygulama paylaşacağım, bu 3 uygulamadan size en uygun olanını seçin ve bugün bütçe takibi yapmaya başlayın.

Tasarruf yapabilmek ve bütçemizi kontrol altında tutabilmek için yazmak gerekir. Bu takibi sadece uygulamalar ile değil bir deftere yazarak gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulama ile takip yapacak olanlar aşağıya daha dikkatli bakabilirler.

Spendee – Spending Tracker

Hem Android hem İOS sürümü ile iki tarafa uygulamasını süren bu nadide uygulama ile özel bütçenizi takip altına alabilirsiniz. Türkçe dil desteği mevcut, kolay kullanım imkanı sunuyor. Gelir ve giderlerinizi ekleyebilir, bunları liste şeklinde sıralayabilirsiniz.

Ayrıca kişisel bütçe uygulaması, Premium kullanıcılarına çalışmış oldukları banka ile entegrasyon imkanı da sunabiliyor.

Googdbudget: Budget & Finance

Kişisel bütçe planlamanızı hem telefondan hem web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Oldukça kullanışlı bir arayüzü sebebi ile avantaj sahibi oluyor. Kullanım açısından da oldukça pratik olan bu uygulama ile giderlerinizi ve gelirlerinizi tek kalem üzerinden tutup, kontrol altına alabilirsiniz. Tek kötü yanı ise Türkçe dil desteği sunmaması.

GiderimVar

En kolay gider ve gelir takibi yapabileceğini ücretsiz kişisel bütçe planlaması uygulamasıdır kendisi. Adından da anlaşılacağı üzere Türk yapımıdır. GiderimVar uygulaması ile kategorilere ayırabileceğiniz harcamalarınız üzerinden hangi kategoride ne kadar harcama yaptığınızı görebilirsiniz. Dilerseniz geçmişe dönük harcama dökümü çıkartabilirsiniz. Hem mobil hem web üzerinden kullanım imkanı ile kendisini sevdirmeyi başardı.

Sizde ücretsiz kişisel finans takibi uygulamaları arıyorsanız bu üç uygulamadan birini tercih etmelisiniz. Sonra “Param nereye gitti” gibi soruları bu uygulamalar ile hatırlayabilir ve daha iyi birikim yapmak için ilk adımı başlatmış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir