Sanal paralar neden düştü?

Yazan:

Bitcoin, Ethereum ve diğerleri derken son zamanlarda sanal paralar üzerinde meydana gelen düşüşler yatırımcıların Sanal paralar neden düştü? Sorusunu sormasına neden oldu. Özellikle son zamanlarda oldukça fazla değer kaybı yaşayan bu sanal paralarda meydana gelen bu ani düşüşün sebebi hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Bitcoin’in 22 Bin Dolar civarını gördüğü 2017 yılının sonlarından sonra 2018 yılı Bitcoin için kabus gibi başladı. Özellikle 6 Bin Dolar civarına kadar büyük bir düşüş yaşayan ve yatırımcıların bir anda panik yapmalarına neden olan sanal paralarda ki bu düşüşün arkasında ki ana nedenin İngiltere bankaları olduğunu belirtmek istiyoruz. İngiliz bankalarının kredi kartı ile sanal para alım satımını yasaklamasından sonra bir anda çok ciddi düşüş yaşayan bu sanal paralar yakın zaman içerisinde nasıl bir piyasa ile karşı karşıya kalacak merak konusu olmaya başladı.

Sadece Bitcoin ve Ethereum’da değil diğer sanal paralar üzerinde de % 30 – 40 arasında meydana gelen bu düşüş yatırımcıların büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Özellikle İngiliz bankalarının kripto para alımlarında kredi kartı kullanımını yasaklamasından sonra ardı adına gelen bu haberler sanal paralar ciddi düşüşler meydana gelmesine neden oldu. Yakın zaman içerisinde ani bir sıçrayış yaşayarak tekrar ciddi bir düşüşe geçen sanal paraların akıbetini merak ediyoruz.

Sadece İngiltere ile sınırlı değil

Sanal paraların ciddi anlamda artış yaşamasından sonra ülkelerin ciddi tehditleri ile karşı karşıya kalması da sanal paralarda meydana gelen bu düşüşün en büyük etkenleri arasında gösterilebilir. Özellikle Amerika borsaları, Çin borsaları ve Güney Kore borsalarının sanal para borsaların üzerinde yaptırım uygulayacakları haberlerinin ardı ardına gelmesinden sonra meydana gelen bu düşüşün yatırımcıları zor durumda bıraktığını açıklamak istiyoruz. yakın zamanda birçok ülkenin sanal paralar üzerinde vergilendirme sistemine geçecek olmasından sonra sanal paralar nasıl bir artış veya düşüş yaşayacak hep birlikte göreceğiz.

Özellikle dünyanın en popüler sosyal medya şirketi olan Facebook’un da sanal para reklamları üzerinde aldığı tedbirlerden sonra sanal paralarda meydana gelen bu düşüşün gayet normal olduğunu sizlere açıklamak istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir