Kredi notum Nasıl Artar?

Yazan:

Öncelikle eğer kredi notunuzu yükseltmek istiyorsanız yapmanız gereken bazı uygulamalar vardır. Sizlere yazımızda bunlardan bahsedecek sorularınızın cevabını vereceğiz.

Bildiğiniz gibi kredi notu her türlü finansal işlerinizde sizlerin ihtiyaç duyduğu ve oldukça gerekli olan bir uygulamadır. Öncelikle eğer kredi notunuzu yükseltmek istiyorsanız yapmanız gereken bazı uygulamalar vardır. Sizlere yazımızda bunlardan bahsedecek sorularınızın cevabını vereceğiz. Kredi notunuz pek çok alanda sizlerin karşısına çıkacaktır. O yüzden bu yazımızı dikkatli okumanızı tavsiye eder keyifli okumalar dileriz.

İşte detaylar

Ödeme Güçlüğü Çekenler Kredi Notunu Nasıl Yükseltmelidir?

  • Ödemelerinizi bütçenize göre yapılandırın.
  • Bütün borçlarınızı tek bir kredide birleştirin.
  • İpotek vererek kullanabileceğiniz kredi miktarını yukarı çekin.
  • Ödemelerinizi bir gün bile geciktirmeyin.

Geçmişte Kredi Takibi Olanlar Kredi Notunu Nasıl Yükseltir?

  • Çok çok düşük limitli dahi olsa mutlaka bir kredi kartı edinin.
  • Bankalar ile aktif ve düzenli bir şekilde çalışın.
  • Ödemelerinizi bir gün bile geciktirmeyin.
  • Notunuz yükselmeden kredi başvurusu yapmayın.

Şimdi bu 2 önemli başlığı biraz daha açıklayıcı şekilde anlatmaya çalışalım.

Ödeme Güçlüğü Çekiyorsanız Borçlarınızı Yapılandırın

İlk etapta eğer aksayan ödemeleriniz var ise bunları mutlaka ama mutlaka düzeltmelisiniz. Ödemelerinizde aksama olduğu müddetçe kredi notunuzda asla düzelme olmayacaktır. Bu başlık altında inceleyeceğimiz diğer başlıkları harfi harfine uygularsak kredi notumuzda gözle görülür bir değişim muhakkak olacaktır.

  • Aylık kredi ödemelerinizi bütçenize göre yapılandırın: aylık ödemelerinizi bütçenize göre yapılandırmak size oldukça fayda sağlayacak bir uygulamadır. Eğer aylık bütçeniz aştığı için ödemelerinizi yapmakta güçlük çekiyorsanız ve ödemelerinizi zamanında yapamıyor iseniz bankanızdan aldığınız kredinin vadesini uzatmalısınız. Vadeyi uzattığınız takdirde toplam borç miktarı artacak ama aylık ödeme planınızdaki miktar düşerek sizlere rahat bir nefes aldıracaktır.

Bu sayede aylık ödemelerinizi düzenli olarak yapıp bankanızın verdiği kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Aylık gelirinize göre ne kadar kredi çekebileceğinize dair bilgi almak için Tıklayınız.

  • Borçlarınızı bir tek kredide birleştirebilirsiniz: şayet birden fazla borcunuz varsa aylık ödemeler sizleri zorlayabilir ya da gelir gider takviminize uymadığı için ödeme yapmakta güçlük çekmeniz oldukça doğaldır.

 Böyle bir durumda tüm kredilerinizi tek bir kredide birleştirerek tek bir yere aynı tarihte tek bir ödeme yapılabilir. Yine bu şekilde vadenizi düşürerek aylık ödemelerinizi düşürebilirsiniz.

  • İpotek vererek kredi limitinizi yükseltebilirsiniz: eğer ipotek olarak verebileceğiniz bir gayrimenkul ya da taşınmaz mülkünüz varsa kredi limitinizi gayrimenkul değerinizin %80’ine kadar çıkarabilirsiniz. Bu sayede kredi kartı veya diğer borçlarınızı tek bir bankada 36 aya varan vadelerle toplayabilir bütçenizi rahatlatabilirsiniz.

Burada unutmamak gerekir ki ihtiyaç kredisine göre ihtiyaç kredisinin bazı masraflarının olması oldukça normaldir. Bu yolu tercih etmeniz durumunda 600 TL ile 700 arası ekspertiz masrafı ve 200-300 lira arası ipotek masrafı olmak üzere yaklaşık olarak 900 lira ihtiyaç kredisine göre ek masrafı olan bir uygulamadır.

  • Ödemelerinizi bir gün dahi olsa geciktirmeyiniz: kredi ve kredi kartlarınızda gerçekleşen bir günlük bile bir ödeme gecikmesi kredi notunuzu oldukça fazla etkiler ve düşürür. Bunun bilincinde olmanız çok önemlidir. Bu sebepten dolayı bankalara olan ödemelerinizi zamanında yapmaya özen göstermeniz hayati önem taşımaktadır.

Bir iki günlük kısa vadeli gecikmeler genellikle maaş ödenme tarihiniz ile kredi ödeme tarihinizin birbirine uymamasından dolayı olmaktadır. Bu sebeple bankalara olan ödemelerinizi maaş gelirlerinizin olduğu tarihe çekmek için başvuruda bulunmalısınız. Bu uygulama sizlere oldukça iyi sonuçlar getirecektir.

  • Yapılandırma işlemlerinde vadenizi fazla uzatmamaya özen gösterin. Bütün bankalar sizin kredilerinizi ve kredi kartı ödemelerinizi ne sıklıkla ve ne miktarda ödediğinizle mutlaka önemser.

Etiketler: Kredi notu, kredi notu yükseltme, kredi notu sorgulama, KKB, düşük kredi notu, bankalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir