Kripto Para Madenciliği Nedir,Nasıl Yapılır ?

Yazan:

2008 yılında Satoshi tarafından üretimine başlanan dijital paralar sayesinde artık insanlar büyük yatırımlar yapabiliyor ve minimumum zararlarla çok büyük karlar elde ederek para kazanabiliyorlar.Uzun ve kısa vadede isteklerinize göre birer dijital para borsasında cüzdan oluşturarak hemen para yatırma işlemlerine başlayabilirsiniz.

Dijital paralar günümüzün en iyi yatırım araçlarından biri haline gelmiştir. Dünyada ve Türkiye’de bu kadar popüler olan dijital paralar artık devlet tarafından da desteklenme çalışmalarına girilmiştir. 2018 itibariyle vergilendirme uygulamalarına geçilmesi beklenen kripto paraların gelecek yıllarda dünyaya hakim olacağı bilinmektedir. ülkemizde de SPK ve MB tarafından inceleme sürecinde olan kripto paralar, farklı birer isim verileceği ardından ise hemen vergiye tabi tutulacağı söylenmektedir. MB açıklamasında dijital paralara, para yerine emtia ya da menkul kıymet olarak nitelendirileceğini bu şekilde de gelir vergisi ve KDV’ye tabi tutulacağının işaretlerini verdi. Vergi işlemleri ile 24 bin TL üzerinde kar eden yatırımcılardan kazançlarına göre devlete vergi ödeyeceklerdir. Kripto Para Madenciliği,  Aynı şekilde mining çalışmaları yapan insanlar içinde bir vergi uygulaması yapılacak mı henüz bir açıklaması yapılmasa da, kripto para madencileri de herhangi bir vergi uygulamasından sorumlu olabilirler.

Mining İçin Bilgisayar Nasıl Olmalıdır?

Nasıl bir bilgisayar ile kazım yapılabilir, dijital paraların kazı işlemleri bilgisayar Laboratuvarlarında ya da evinizde ki şahsi bilgisayarlar ile yapılmaktadır. bilgisayarlarına yükleyeceğiniz hardware sistemleri ile sizlere kazı işlemlerine başlayabilirsiniz. Öncelikle mining yapmak için performansı güçlü olan bir bilgisayara ihtiyacınız vardır. Bilgisayarınızın kendini soğutma özelliği olması ve mining işlemlerinin soğuk bir yerde yapılması gereklidir. Bilgisayarı kasan programlar kısa süreler içinde bilgisayarınızı çöpe atabilir. Bunun için sizlerde bilgisayar seçiminizde donanımlı ve yeni nesil bir bilgisayar tercih etmeniz gereklidir. Bilgisayarınızı seçtikten sonra CPU ve DPU ekran kartıyla ve işletim sistemiyle mining çalışmalarına başlayabilirsiniz. Bizlerin tavsiyeyi uygun olan ve güçlü olan ekran kartlarını seçerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Dijital Para Mining Nasıl Yapılır?

Güçlü ve performansı iyi olan bir bilgisayar seçiminizden sonra mining işlemlerine başlayabilirsiniz. Bunun için bir ekip oluşturabilir ya da tek başınıza yapabilirsiniz. Fakat bizler evdeki bilgisayarlarla mining işlemlerinin sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü genellikle evdeki bilgisayarlarla yapılan mining işlemlerini bilgisayarınızı tehlikeye atabilir çokta başarılı mining kazıları yapamayabilirsiniz. Mining yapmak istediğiniz dijital parayı seçerek bilgisayarınıza CPU işlemcisini indirebilirsiniz. Birçok siteden bu işlemciyi indirmeniz mümkündür. Daha sonra GPU ekran kartını temin etmeniz gereklidir. GPU temin ettikten sonra sistemleri kurarak mininge başlıyoruz.

Öncelikle CPUminer işlemcisine giriş yaptıktan sonra mining yapmak istediğiniz dijital para ismini seçiniz. Mesela: Litecoin, daha sonra bu dijital paraya ait olan algoritmayı öğreniyoruz. Algoritma kodlamadan hemen sonra konsolunuzu açınız. Konsoldan Windows + R tuşuna basarak devamında CMD harflerini kodlayınız ve enter’a basınız. Karşınıza bir resim çıkacak ve bu resme ait olan komutları girerek sistemi aktif hale getiriniz. Yüklemiş olduğunuz sistemin desteklenip desteklenmediğini kontrol ediniz. Kontrolleriniz sonrasında havuz seçiminizi yapınız. Stratum protokol adresini öğreniniz. Protokolleri girdikten sonra havuz sisteminizde worker oluşturunuz. Sisteme artık işçi bilgilerini girip enter tuşlayarak kazı işlemlerine başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir