Teknoloji odaklı yeni fikirlerin desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nde üçüncü dönemin başvuru kabul süresi başladı. Genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategorideki başvurular 9 Eylül 2018 Pazar gününe kadar yapılabilecek. Girişimciler, altı ay boyunca eğitim ve mentorluğun yanı sıra çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, hibe ve Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan da yararlanabilecek.
Teknoloji odaklı yeni fikirleri desteklenip geliştirilmesi ve ticari faaliyete dönüştürülerek ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından Workinton işbirliğiyle hayata geçirilen Lonca Girişimcilik Merkezi’nde üçüncü dönem başvuruları alınmaya başladı. Üçüncü döneminde en az 10 yeni girişime destek vermeyi amaçlayan merkeze başvurular adresi üzerinden 9 Eylül 2018 Pazar gününe kadar yapılabilecek.
Lonca Girişimcilik Merkezi’ne genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul ediliyor. Genel kategoriye yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulama, öğrenen cihazlar (machine learning), sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme veya görüntü işleme üzerine bir projeye sahip olan tüm girişimciler başvurabiliyor. FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, kitle fonlama gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeler değerlendiriliyor. Başvurularda, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması gibi birçok kriter gözetilerek değerlendirme yapılıyor.
Uluslararası yarışmalara katılım şansı
Lonca Girişimcilik Merkezi’ne yapılan yüzlerce başvuru arasından seçilen girişimci ekiplere altı ay boyunca destek sağlanıyor. Proje kapsamında startup’lara eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, 10 bin TL’ye kadar hibe desteği, cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için API gibi birçok ayrıcalığın yanı sıra girişimcilere uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme imkânı da sunuluyor. Ayrıca Lonca girişimcileri, startuplara yatırım amacıyla Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım ortaklığında kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru konusunda önceliğe sahip olacaklar.
Projeler iş dünyasıyla buluşuyor
Workinton iş birliğiyle hayata geçirilen Lonca Girişimcilik Merkezi’nde, girişimcilere Workinton’un İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki 15 farklı lokasyonunda uygun çalışma ortamları sağlanıyor. Altı ayın sonunda topluma, sektöre ve Kuveyt Türk müşterilerine faydalı olacağı düşünülen uygulamalardan bazıları Kuveyt Türk tarafından projelendirilip iş süreçlerine dâhil ediliyor. Ayrıca KOBİ ya da ticari müşterilere yönelik ürün ve hizmet üreten girişimcilerin, ilgili müşteri kitlesiyle buluşmasına ve onlara satış yapmasına yardımcı olunuyor. İlk döneminde 10 girişimciye destek veren Lonca Girişimcilik Merkezi, ikinci döneminde 400 başvuru arasından kabul ettiği 9 girişimci ekiple hâlihazırda eğitimlere devam ediyor. Lonca Girişimcilik Merkezi üçüncü dönemde 11 girişimci seçmeyi hedefliyor.
Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında
Kuveyt Türk, kurulduğu 1989 yılından bu yana katılım bankacılığı alanındaki özenliliğiyle ve yatırım alanlarındaki araştırmacılığıyla tasarruf sahiplerine ve iş adamlarına çağdaş, istikrarlı, güvenilir, kaliteli ve süratli hizmet sunmayı önceleyen, sürekli eğitim ve gelişimi kendisine ilke edinen bir kurumdur. Yurt içinde ve yurt dışındaki şubeleri ve muhabir bankaları vasıtasıyla her türlü çağdaş teknolojik imkânları kullanarak, tasarruf sahiplerinin ve yatırımcılarının kaliteli hizmete hızlı şekilde ulaşmasını sağlıyor. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 407 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, yurtdışında ise Bahreyn şubesiyle ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmektedir.
Lonca Girişimcilik Merkezi Hakkında
Kuveyt Türk, yeni fikirleri büyütüp geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla Lonca Girişimcilik Merkezi’ni 2017 Eylül ayında Workinton işbirliğiyle kurdu. Lonca’ya genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul ediliyor. Genel kategoride yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulama, öğrenen cihazlar (machine learning), sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme, görüntü işleme; FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, kitle fonlama gibi finansal teknolojiler üzerine projeye sahip bütün girişimciler başvurabiliyor. Lonca’da startup’lara eğitim, proje bazlı mentorlük, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için API ve bu konuda özel mentorlük gibi birçok destek sağlanıyor. Ürünü hazır olan girişimlerin bankayla işbirliği yapmasına olanak sunuluyor. Lonca’nın ilk dönemde Compocket, Catchman, FulleGitsin, Bisigortaci.com, Fosefi, SmartFactory, Nakitex, Zeeg Zag, Ratonik ve Yobot olmak üzere 10 startup’a destek verildi. Altı ay süren eğitim ve mentorlük desteğinin ardından 2018 Mart sonunda ilk dönemin girişimcileri mezun oldu. 9 girişimci ekibin seçildiği ikinci dönem eğitimi ise devam ediyor. Lonca’da her yıl üç başvuru dönemiyle yılda en az 30 girişimin desteklenmesi hedefleniyor.