Öğrenciler kredi ya da kredi kartı alabilir mi?

Yazan:

İnsanlar maddi bakımdan sıkıntılı olduklarında ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi alıyor ya da kredi kartı kullanıyorlar. Günümüzde oldukça fazla öğrenci nüfusuna sahip olan ülkemizde ailesinden ayrı, tek başına yaşayan, devlet yurtlarında kalanlar ve ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayamayan öğrenciler maddi açıdan destek arıyorlar. Bu destek ise onlara kredi ya da kredi kartları ile sağlanabiliyor.

Her Öğrenci Kredi İmkanından Faydalanabilirler Mi?

Devlet öğrencilere böyle bir imkan sunuyor lakin bazı koşullara uyan öğrencilere kredi veriyor. Öğrencinin belli miktarda gelire sahip olması gerekiyor, minimum üç ay süresince sigortaya sahip olması gerekir. Diğer koşul ise elde ettiğiniz kredi notunuzun kredi almanıza yeterli olmasıdır. Bu koşulları sağlayan öğrenciler kredi başvurusu yaparak kredi alabilirler.

Çalışıyorsunuz ve sigortanız yapılıyor ise yine kredi alabilirsiniz lakin çalışmıyorsanız kredi alabilmeniz için on sekiz yaşından büyük olmalı ve sizin üzerinize kayıt edilmiş ev, arsa ve benzeri yerler varsa ipotek kredisi denilen kredi seçeneğini kullanarak kredi alabilirsiniz. On sekiz yaşından büyük bir öğrencisiniz ve kredi notunuz yeterli ise en az üç ay süresince sigortanızın yattığını kontrol ettikten sonra başvuru yapmanız önemlidir.

Her Öğrenci Kredi Kartı Alabilir Mi?

Kredi kartı alarak kullanmaya başlamaları öğrenci olanlar için kredi almalarından daha basittir. Bunun nedeni ise kredi alma koşulları kredi kartı almaları için geçerli değildir. Öğrencinin belli miktarda gelire sahip olması, minimum üç ay süresince sigortalarının olması ve kredi notu gibi koşullar olmadan rahatça kredi kartı alabilirler. Kredi kartlarını genelde on sekiz yaşından büyük yetişkin kişiler tarafından kullanılsa da on sekiz yaşına girmemiş kişiler de birçok bankadan kredi kartı alabiliyorlar.

Bankaların on sekiz yaşından küçük kredi kartı almak isteyenlere özel olarak kredi kartı sunuyorlar fakat bu kredi kartları on sekiz yaşından büyük yetişkin bir insanın kredi kartı kadar imkan sağlamıyor. Yine de kredi koşuluna uymayan öğrencilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamaları için iyi bir fırsat. Aldıkları maddi yardımları ise tabi ki daha sonra ödüyorlar. Ailelerinden uzak, ayrı evde yaşayan öğrenciler için tercih edebilecekleri güzel bir imkandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir