Türkiye’nin bankacılık Sisteminde Geçen İlk Yerli Yemek Kartı

Yazan:

Yemek kartı pazarı, bankacılık sistemine entegre ilk yerli yemek kartına kavuştu. Aralık ayı itibariyle kullanılmaya başlanacak,

Türkiye’de 7 milyar TL büyüklüğe sahip olan yemek kartı sektörü, yerli bir oyuncuya kavuştu.Yeme-içme sektörünün anayasal yetki ve sorumluluk sahibi tek kuruluşu Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu’nun uzun çalışmaları sonunda alt yapısını oluşturduğu Yemekmatik yemek kartı platformu, yerli teknoloji firması İnfoteks’in ve iş ortağı olan QNB Finansbank ve Turk Para’nın geliştirdikleri alt yapı ve BKM’nin TROY sistem desteği ile hayata geçiyor.Önümüzdeki hafta bir başka büyük özel bankanın da sisteme dahil olacağı belirtildi.

Türkiye’nin en avantajlı yemek kartı sistemi olacak Yemekmatik platformu, Aralık ayından itibaren geniş üye işyeri ağında kullanılmaya başlanacak. Yemekmatik, Türkiye’nin ödeme sistemi olan Troy logolu ve e-para özelliğine sahip, sektörün çatı kurumu Federasyon tarafından çıkarılan ilk yemek kartı olacak.

Sektöre oluşturduğu altyapı ve işbirlikleri ile güçlü giriş yapan Yemekmatik’in tanıtımıyla ilgili olarak 31 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenen lansman, Yemekmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı E. Aykut Yenice önderliğinde Yemekmatik paydaşları, basın mensupları ve kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla gerçekleşti. Gayrettepe Dedeman Oteli’nde gerçekleşen toplantının ikinci bölümünde gıda, restorant ve lokantacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için İnfoteks Yazarkasa ile Logo Yazılım tarafından geliştirilen entegre ve yazılım da tanıtıldı.

Türkiye’nin En Geniş Üye Ağına Sahip Yemek Kartı

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı E. Aykut Yenice Türkiye’de 81 il, 957 ilçede 130 binin üzerinde  üye sayısına sahip olan Federasyonun, yeme-içme sektöründeki esnafın sesi olduğunu söyledi. Federasyonun ısrarlı takibi ve Ticaret Bakanlığının yaptığı düzenleme ile bu sene içinde yemek kartı sektörünün önemli bir sorununa çözüm geliştirildiğini anlatan E. Aykut Yenice, üye işyerlerinin üzerindeki komisyon baskısına yasal sınır konulduğunu belirtti.

Sektörün yerlileşmesi ve bu sorunları bir daha yaşamaması için, sektörün kendi çözümlerini geliştirmek üzere çalışma yaptığını belirten E. Aykut Yenice, bu süreçte tüm altyapının geliştirilmesinde yollarının İnfoteks ile kesiştiğini, iş ortaklarının desteği ile tamamen yerli bir çözüm geliştirildiğini anlattı.

E. Aykut Yenice, “Bu yıl pilot bölgelerde testlerini yaptığımız Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye işyerlerimize yayılarak, Türkiye’nin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak. Aynı zamanda esnafın yemek kartı komisyonu ve ayrı bir cihaz maliyeti sorunlarına çözüm olacak” diye konuştu.

“Yeme-İçme Sektörünün Kazancını Artıracak Teknolojiler ve İşbirliği Platformları Geliştiriyoruz”

Yemekmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz da Türkiye’nin kalkınma modeli olarak “Yerli ve milli üretimi” benimsediği günümüzde, yemek kartı sektörüne farklılıkları ile yerli ve milli bir ürünün altyapısını oluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Yemekmatik’in altyapısının, saha çalışmaları ile kullanıcı, üye işyeri, çalışanlarına yemek kartı dağıtan kurumsal firma beklenti ve görüşleri sonucunda geliştirildiğini anlatan Mustafa Yavuz, Yemekmatik’in hayata geçirilmesinde desteği ve katkısı olanlara teşekkürlerini iletti.

Mustafa Yavuz “Yerli bir teknoloji firması olan İnfoteks, 2000’li yılların başından itibaren elektronik ürünleri, yeni nesil ödeme kaydedici cihazları, araç içi multimedya sistemleri gibi pek çok teknolojik ürünün yazılım ve üretimini gerçekleştirmektedir. Amacımız, ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknoloji ve altyapıları geliştirerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Bu açıdan, ülkemizin ticari hayata önemli kazanımlar sağlayacak olan Yemekmatik’i sizlere sunmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

“Geliştirilen Model Pazarı Büyütecek”

Mustafa Yavuz yeni ürünün gelişimiyle ilgili çıkış noktalarını da şu sözlerle özetledi: 

“Yemek kartı sektöründe üye işletmelerin POS cihazı, sistem kullanım bedeli gibi maliyetlere katlanması gerekmekteydi. Oysa ülkenin kaynaklarının daha verimli kullanılması gereken bir dönemdeyiz. Biz e-para iş ortağımız Turk Para ve banka çözüm ortağımız QNB Finansbank ve eklenecek diğer bankalar sayesinde yemek kartlarını bankacılık sisteminin içine taşıyoruz ve üyelerin ilave bir maliyet üstlenmemelerini istiyoruz. Geliştirilen model ile Yemekmatik yemek kartlarının üye işyerlerinde kullanımı ile depozito ve sair adlar altında görünmeyen bir ücret talep edilmeyecek. Son olarak sadece büyükşehirlerde değil, Türkiye’nin genelinde bu hizmeti vereceğiz, böylece pastayı daha fazla büyüteceğimize inanıyoruz….”

Banka Kartı Gibi Yemek Kartı

Mustafa Yavuz, Yemekmatik platformunu geliştirirken farklı, yeni, güvenli ve kolay kullanımlı herkes için bir çok avantaja sahip bir sistem yaratmayı hedeflediklerini açıkladı.

E-para özelliğine sahip Yemekmatik Kartlar’ın banka posları ve Bankalararası Kart Merkezi sistemlerinden geçtiği için güvenli bir altyapıya sahip olduğunu belirten Mustafa Yavuz “Türkiye’de ilk defa adeta banka kartı gibi bir yemek kartı tasarlandı. Üye işyerleri için ayrı bir cihaz alma ve yazılım yükleme zorunluluğu olmadan işletmelerinde bulunan anlaşmalı mevcut banka terminallerini kullanarak Yemekmatik sistemine dahil olabilecekler. Bu durum işletmelere maliyet avantajı ve operasyon kolaylığı, Yemekmatik’in kart kullanıcılarına geniş üye ağında kullanım avantajı sağlayacak” diye konuştu.

Mustafa Yavuz, ilk’lere sahip yeni nesil yemek kartının finansal teknoloji şirketi TURK PARA (Türk Elektronik Para A.Ş.) ve anlaşmalı banka olan QNB Finansbank tarafından da desteklendiğine dikkat çekti. Yavuz “Önümüzdeki hafta sektörün en büyük özel bankalarından bir tanesi daha sisteme ilave olacak. Yemekmatik Bankalararası Kart Merkezi’nin TROY altyapı desteği ile hayata geçiyor. Böylece, yeme-içme sektöründeki işletmeler, mevcut anlaşmalı mevcut banka terminallerini kullanarak Yemekmatik sistemine dahil olabilecekKurduğumuz altyapı gerek yaygınlık sağlama gerekse maliyet yönetimi bakımından rakiplerimize göre önemli avantajlar sağlayacaktır” dedi.

Birçok İlke İmza Atan Yemekmatik, Dengeleri Değiştirmeye Hazırlanıyor

Yemekmatik pek çok ilki de bünyesinde barındırıyor. Yemekmatik, Dünyada federasyon destekli ilk yemek kartı, Troy logolu ilk yemek kartı ve e-para lisanslı ilk yemek kartı olarak mevcut yemek kartı sektöründe dengeleri değiştirmeye ve mevcut pazarı büyütmeye hazırlanıyor.

Mustafa Yavuz, Yemekmatik’in ödeme teknoloji ve hizmet çözümleri için platform olarak konumlandırıldığını, bu sebeple sektöre yönelik farklı işbirliği ve çözümlerinin geliştirilmeye devam edildiğini belirtti. Yakın zamanda üye işyerlerinin kazançlarını artıracak, birçok avantaja sahip özel tedarik sisteminin sunulmasıyla birlikte Yemekmatik’in özellikle Ev Dışı Tüketim sektöründe tedarikçiler ile üye işletmelerin tedarik sorunlarına çözüm sunacaklarını ifade eden Yavuz, nihai amacın Türkiye’de geliştirilen özel çözümlerin bir model olarak diğer ülkelere ihracı olduğunu da vurguladı.

İnfoteks ve Logo Yazılım Güç birliği ile Avantajlı Kampanya

Toplantının ikinci bölümünde İnfoteks ile Logo Yazılım’ın güçbirliği yaparak oluşturdukları yeni kampanya da tanıtıldı.

İnfoteks’in yerli üretimi olan ve son derece gelişmiş özelliklere sahip 410G model Ödeme Kaydedici Cihaz(yazarkasa) ile Logo Yazılım’ınürettiği Logo Start veya Logo GO3 paketlerinin birlikte alımında işletmelere önemli bir fiyat avantajı sağlanacak.

Kampanya hakkında bilgi veren Logo Yazılım Kanal ve Satış Operasyonları İcra Kurulu Üyesi Akın Sertcan, “Türkiye’nin en büyük bağımsız yazılım kuruluşu olarak esnafımızın maliyetlerini kontrol altında tutabilecekleri ve kârlılığa odaklanabilecekleri bir platformda yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye genelinde verilecek bu hizmetin gıda sektörünün dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Federasyonun imza attığı bu dönüşümün paydaşlarından biri olarak, iki farklı ürünümüzle maliyet avantajı yüksek kampanyaya dahil olduk. Maliyet, kasa, fatura, banka gibi bilgilerin tek noktadan yönetimini sağlayan Logo Start ve siparişten muhasebeye süreçlerin yönetildiği Logo Go3 ürünlerimiz ile yeni kurulan işletmelerin güçlü bir başlangıç yapmasına ve işini büyütmek isteyen işletmelerin hedefine daha hızlı ulaşmasına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir