Yatırım amaçlı Bitcoin alınır mı?

Yazan:

Sanal paralar arasında en değerli para birimi olma özelliğini gösteren Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenler hakkında merak ettiği soruların cevaplarını bu makalemize ele almak istiyoruz. son zamanlarda oldukça fazla değer kaybı yaşayan ancak halen 10 Bin Dolar civarında gezinen Bitcoin alarak yatırım yapmak ne kadar mantıklı?

Bitcoin alınır mı?

2008 yılında hayatımıza giren ve girdiği günden beri değeri devamlı olarak artış gösteren Bitcoin’i uzun vadeli almak aslında yatırım olarak değerlendirilebilir. Ancak Bitcoin’in özellikle 7/24 alım satımının yapılması ve piyasalarının çok değişken olması birçok yatırımcının bu konuda merak ettiği soruların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ancak 2008 yılından 2018 yılına kadar fiyat grafiğine baktığımız Bitcoin’in fiyatının devamlı artması ileriye dönük olarak yani uzun vadeli bir yatırım aracı olarak kullanılabilir. Tabi bunun sadece bir görüş olduğunu belirtmek istiyoruz. Sonuçta çok değişken bir piyasaya sahip olan sanal paralar ciddi paralar kaybetme riskiniz bulunduğunu ve bunu kulaktan dolma bilgiler ile gidermenizi sizlere önermiyoruz. Bu yüzden yapmanız gereken sanal para piyasalarında uzman kişilerden yardım alarak veya bu piyasaları uzun süre takip ederek bu konu hakkında bilgi sahibi olmanızı sizlere öneriyoruz.

Son zamanlarda değeri ciddi anlamda düşen sanal para birimi Bitcoin’in özellikle Forex piyasalarında yerini alması yatırımcıların çok fazla dikkatini çekti. Ancak yabancı birçok ülkenin Bitcoin ve türevleri olan diğer sanal para birimleri üzerinde baskılarının devam etmesi bu para birimlerinde kısa süre içerisinde ciddi düşüşler meydana gelmesine neden oldu. Son olarak İngiliz bankalarının Bitcoin ve diğer sanal para alım satımlarında kredi kartı kullanımını yasaklamasından sonra bu paralarda meydana gelen düşüşün daha ne kadar devam edeceğini hep birlikte göreceğiz.

Aynı zamanda Bitcoin’in herhangi bir merkez üzerinden de yönetilmemesi bu para birimine olan ilginin giderek artmasına neden olmaktadır. Bitcoin yapımcısının 21 Milyon adet Bitcoin üreteceğini açıklaması ve bu para biriminin de sonunun gelecek olması aslında Bitcoin’in daha da değerleneceğinin en büyük habercisi olmaktadır. Bitcoin hakkında merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını yorum kısmından yazarak bizlere sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir