Yeni Kripto Para ECO

Yazan:

Kripto para piyasaları gündemi sarsmaya devam ediyor. geçtiğimiz günlerde özellikle Ethereum ve Bitcoin’in yaşadığı sistemsel sorunlar Kripto para piyasalarına bomba gibi düşmüştü. Kasım ayında UBER’in kurucusu Garret Camp Afrika’ya bir seyahat düzenlemiş ve bu seyahatte ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Camp bu seyahatin dünya görüşünü etkilediğini ve insanlık adına bir şeyler yapmak istediğini açıklamıştı. Verdiği sözler ile ilgili harekete geçmesi uzun sürmedi. Camp özellikle Bitcoin ve Ethereum’un çok ethereum2un çok etkilendiği sistem sorunlarını çözecek yeni bir kripto para ile gündeme gelmeye hazırlanıyor. Asıl amaç ise sınırlandırılamayan üretim olması bekleniyor.

İstediği Kripto Parayı Bulamadı

Camp’ın bu kararı almasındaki diğer bir etken ise istediği Kripto parayı bulamaması. Yaptığı bir açıklamada 1 yıl önce CoinBase’de Kripto paralara yatırım yaptığının açıklayan Camp hayal kırıklığına uğradığını belirtti. İstenilen Kripto para ekosistemini yaratmak için de kolları sıvadı. Aynı zamanda bir dergiye verdiği röportajda da bu konuya değinen Camp, üniversiteler ve bilim insanları ile birlikte sonsuz basım özgürlüğü olan bir Kripto para üzerinde çalışacaklarını duyurdu. Biz projeye imza atacaklarını da ifade edem Camp proje isimlerini ECO olarak isimlendiriyor. Bu ismi seçmelerinin nedeni ise her dilde kolay telaffuz edilmesi.

Ödül Eşit Olarak Dağıtılıyor

Kripto para piyasalarında madenciler ödül için birbirleri ile yarışıyor. Bu hemen hemen tüm Kripto paralarda aynı. Ancak ECO’da sistem daha farklı işleyecek. Bu da bu paraya olan talebi müthiş artıracak. Örneğin herhangi bir transfer onaylandığında sistem ödülü madenciler arasında eşit olarak paylaştıracak. Böylelikle yatırımı büyük olanların daha fazla kazanmasının önüne geçilecek ve eşitlikçi davranılacak.

Bedava ECO Dağıtılacak

Camp yaptığı açıklama sırasında ilk etapta 1 yıl boyunca bedava ECO dağıtılacağını ifade etti. Böylelikle 1 yıl içinde 1 trilyon ECO’ya erişilecek. Yaratılan bu paraların yarısı yaklaşık olarak 1 milyon kullanıcıya eşit dağıtılacak. Ayrıca bu paraların yüzde 10’u araştırma geliştirme giderleri olarak ECO Vakfı’na devredilecek. Şuanda faaliyetlerine başlayan ECO Vakfı önümüzdeki 1 yıl içinde bu planları gerçeğe dönüştüreceğini de açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir