Armory Nedir ?

Yazan:

Bitcoin cüzdan seçimi yapacak olan ve Armory nedir, diye merak edenler için yazımızda bu Bitcoin cüzdan hakkındaki özelliklerden bahsedeceğiz. Bitcoin birikimi yapmak isteyen kişilerin seçim yapacakları cüzdanlardan biri olan Armory, yatırımcıların dijital paralarını biriktirmek için kullandığı bir sanal kumara olarak ifade edilebilir. Armory nedir, konu başlıklı yazımız içinde yer alan özellikler ise aşağıdaki gibidir.

Armory Özellikleri

Bitcoin cüzdan özellikleri arasında bir dezavantaj yer almaktadır. O da savunmasız çevre özelliğidir. Olumlu olarak görülen diğer Armory özellikleri şunlardır:

Armory, yatırımcıların birikimleri üzerinde tam kontrol yetkisine sahip olmasını sağlamaktadır. Bu da yabancı kişilerin yatırımcıların birikimleri üzerinde herhangi bir işlem yapamayacakları, hesap dondurma işlemi gerçekleştiremeyecekleri anlamına gelmektedir.

Bu Bitcoin cüzdan seçeneği için herhangi bir üçüncü şahsa güvenme gerekliliği bulunmamaktadır. Biraz daha açık ifade etmek gerekirse tam düğüm olarak ifade edilen bir yazılım sayesinde yatırım ağının yüksek güvenlikli özelliğe erişmesi sağlanır. Yüksek güvenlik sağlamasının yanında bilgisayar ya da akıllı cihaz içinde çok fazla yer kaplamaktadır.

Armory cüzdan türünde kaynak kodu cüzdan geliştiricileri tarafından paylaşılmıştır. Bunun anlamı dünyanın herhangi bir yerindeki geliştiricinin kodu denetleme yetkisinin bulunmasıdır. Nihai güncelleştirme, anonim şekilde gerçekleştirildiği ve Bitcoin Core gibi belirgin bir yazılım güncellemesi yapılmadığı için geliştiricilere güven duyulması gerektiği belirtilmektedir.

Armory coin sadece casus yazılım programı bulunmayan cihazlara yüklenmektedir. Ancak sonrasında bilgisayar ya da akıllı cihaz içinde birikimlerin korunabilmesi için yatırımcıların yapması gereken birkaç işlem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi bilgisayar ya da akıllı cihazın güçlü bir şifre ile korunmasıdır. İkincisi ise yatırımların soğuk depoya taşınarak çalınmasının zorlaştırılmasıdır.

Geliştirilmiş gizlilik özelliği bulunması ile Armory cüzdan, bilgilerin açığa çıkmasını engellemektedir. IP adreslerinin de takip edilmesini engellemek adına TOR kurulumu yapılması yatırımcılar açısından daha güvenlikli bir birikim yöntemidir.

Armory nedir, sorusunu yanıtladıktan ve Armory özellikleri hakkında bilgi verdikten sonra cüzdan güvenliği ile ilgili de bilgi verelim.

Armory Güvenilir Mi?

Bu kadar çok özellikten bahsettikten sonra yatırımcıların aklına ister istemez şu soru gelmektedir: Armory güvenilir mi? Bitcoin cüzdanları için yaptığımız araştırma bize, genel olarak kullanıcıların birikimlerini korumak adına kendilerinin özel çaba göstermeleri gerektiğini göstermiştir. Bitcoin, bu konuda yatırımcılara bir güvence vaat etmemekte, sadece güvenilir yatırım yolları için yapılabilecekler hakkında bilgi vermektedir. Bu nedenle eğer gerekli güvenlik donanımına sahip değilseniz, dijital ortamdaki yatırımlarınızı kaybetme riskiniz bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir