Banka Kiralık Kasa Fiyatları

Yazan:

Para ve mücevher gibi değerli eşyalarını evinde saklamak istemeyenlerin tercih ettiği banka kiralık kasaları fiyatları 150 TL ile 420 TL arasında değişiyor.

Kiralık kasalar değerli eşyalarını evinde saklamak istemeyenler için güvenli bir alternatif. Takılarını, ziynet eşyalarını, manevi değeri olan eşyalarını ya da paralarını evlerinde tutmak istemeyen kişi ya da kurumlar bankalardan kiraladıkları kasalar sayesinde güvende oluyor. Hatta işyerleri çek ya da senet gibi kıymetli evraklarını da bu kasalarda tutabiliyor. Bankalar genellikle kasa bedelini aldıktan sonra müşterilerinin bu kasalarda ne sakladıklarını görmezler.

Müşteri gizliliğinin yoğun olduğu bu kasalarda manevi eşyalar da saklanabilmektedir. Öyle ki bebeğinin göbek kordonunu dahi bu kasalarda saklayan ebeveynlerin varlığından söz etmek mümkün. Elbette bu kasaların asıl amacı çalınma riskini minimize etmektir. Bu nedenle de değerli eşyaların daha fazla saklandığı bir gerçektir. Bankalar da bu kiralık kasalar için her yıl ya da 6 ayda bir müşterilerinden masraf alırlar.

150 TL İle 420 TL Arasında Değişiyor

Kiralık kasalar genellikle küçük, orta ve büyük boy olarak değişmektedir. Ancak takı ve altın gibi küçük boy eşyalar saklayacaklar genellikle küçük boy kasaları tercih etmekteler. Bu kasalara ilişkin de yılda 1 defa masraf ödenmektedir.

Şuanda en uygun kasa fiyatı Vakıf Katılım Bankası’nda yer alıyor. Vakıf Katılım Bankası kiralık kasa müşterilerinden yıllık yalnızca 150 TL tahsil ediyor. Bu rakam bu bankanın küçük boy kasaları için geçerli. Vakıf Katılım orta boy kasalar için yıllık 250 TL, büyük boy kasalar için de yıllık 350 TL tahsil ediyor.

Yıllık kasa bedeli en yüksek olan banka ise İş Bankası. İş Bankası’nın küçük boy kasalar için yıllık istediği miktar 420 TL. Orta boy kasalar 500 TL ve büyük boy kasalar da 680 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kasa Nasıl Kiralanır?

Kasa kiralamak için direkt şube ile görüşülmelidir. Ancak görüşmeden önce şube aranarak boş kasa olup olmadığını sorgulamakta fayda bulunuyor. Eğer boş kasa mevcut ise anlaşılan bankanın şubesine giderek müşteri kaydı oluşturulmalıdır. Bankalar kiralık kasa bedelinin yanında genellikle teminat bedeli de tahsil ederler. Bu bedel kiralık kasa hizmeti son bulduğunda müşteriye iade edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir