Borsada Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazan:

Birikimi olan herkes kazancına kazanç katmak için farklı yollar dener. Kimileri altın alıp yastık altında artmasını bekler kimileri ise borsa ya da Forex gibi yatırım araçlarını kullanır. Borsada küçük, orta ya da büyük yatırımcılar her gün çeşitli yatırım araçları ile kar sağlıyor. Ancak borsa konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler daha tedirgin hareket ediyor ve stabil yatırım araçlarına bağlı kalıyor.

Terimlere Yabancı Kalınmamalıdır

Günümüzde finansal okuryazarlık için eğitim veren pek çok kurum bulunuyor. Bunun yanında internet araştırma yaparak borsa hakkında bilgi edinmek de mümkün. Yatırımcılar bu kaynaklar aracılığı için hiç fikirleri olmadığı borsa sektörü hakkında kısa bilgiler edinebilir. Bu da bazı terimler karşısında afallamayı engeller. Çünkü hayati derecede önem taşıyan bazı terim ve pariteler bilinmez ise yükse oranlarda kar avantajları kaçırılabilir ya da zarar edilebilir.

Aceleci Davranılmamalıdır

Borsada kar etmenin temelinde sabır yatar. Yatırımcılar herhangi bir kayıplarından sonra geri çekilirler ve risk almaktan korkarlar ise borsa yatırımından kazanç sağlayamazlar. Eğer hamle zarar ile sonuçlanır ise hemen başka bir hamle yapmak yerine istatistikler kontrol edilmeli ve mantıklı davranılmalıdır.

Tahvil ve Bonolar Garanti Yatırım Aracı

Yatırım denildiğinde herkesin aklına ilk gelen altın ya da döviz olabilir. Ancak borsa üzerinde kıymetli madenlerden emtialara kadar binlerce yatırım aracı bulunmaktadır. Uzun vadede iyi bir kar marjı sağlayan bu araçlara yatırım yapmak kazancı da beraberinde getirir. Ancak risk almak istemeyenler devlet tahvili ya da bonoya yönelebilir. Ancak hisse senedi yatırımlarında yatırım yapılacak şirket çok iyi araştırılmalıdır.

Analizler Baz Alınmalıdır

Çok büyük yatırımcılar borsaya yönelik analizlerini açıklıyor. Aslında borsada kazanmak bu analizlere göz gezdirmek mantıklı bir davranış olacaktır. Özellikle düşüş ve yükselişlerde ortaya çıkan direnç, destek noktaları ya da nabız kontrol araçları yatırımcıların analizlerinden bazılarıdır. Bu analizler sayesinde her gün milyonlarca kişi karını artırabilir. Bunun yanı sıra ayı pençesi, balık yüzgeci gibi piyasanın gidişatına yönelik ipucu veren imgeler de gözden kaçırılmamalıdır. Çünkü bu imgeler hemen her gün piyasada oluşmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir